SINERGIJA 14: IT kompanije u saradnji sa javnim sektorom za poboljšanje servisa građana

Kao glavni nedostatak u prevladavanju trenutne situacije na ovom polju obeležen je nedostatak bolje pravne regulative, koja bi trebalo na kvalitetan način da isprati savremeno doba i omogući poboljšane usluge građanima

  • 0

Trećeg dana najveće i najuticajnije godišnje konferencije Sinergija 14 održan je i Public Sector Day, susret sa predstavnicima javnih institucija i preduzeća.

Otvarajući Public Sector dan, Željko Vujinović, generalni direktor Microsofta u Srbiji i Crnoj Gori rekao je da je ova kompanija uspešno sarađivala sa javnim sektorom kroz niz projekata i donacija i dodao da uz savremen IT sektor, Srbija može da napreduje i da bude relevantnija i konkurentnija na svetskoj sceni.

U ime Vlade Srbije na uvodnoj sesiji prisutnima se obratio Slobodan Nedeljković, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova rečima da nije potrebno da razmišljamo šta je bilo u prošlosti već šta će biti za 15 godina.

- Želimo da budemo deo naprednog dela administracije i društva i da svaki pokušaj komunikacije građana sa državom bude lep događaj. Ovakvi skupovi treba da omoguće da kao društvo ostvarimo boljitak -  rekao je Nedeljković i dodao da posle svakog ovakvog skupa i postoji napredak u ostvarivanju tih ciljeva.

Posle uvodne sesije održana je panel diskusija pod nazivom "Kako unaprediti e-Government u Srbiji" na kojoj su učesnici bili: Dušan Stojanović, direktor Direkcije za elektronsku upravu, Slobodan Nedeljković, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova,, Dejan Cvetković, Regional Technology Officer CEE, Microsoft, Mićo Basara, rukovodilac odeljenja za Public sector rešenja u kompaniji ComTrade, Dijana Koviljac, viši poslovni analitičar u kompaniji Smart d.o.o., Rajko Jovanović, rukovodilac sektora poslovnih rešenja u kompaniji S&T Serbia.

Panelisti su identifikovali mnoge oblasti koje danas predstavljaju problem u unapređenju e-Government servisa u Srbiji. Kao glavni nedostatak u prevladavanju trenutne situacije na ovom polju obeležen je nedostatak bolje pravne regulative, koja bi trebalo na kvalitetan način da isprati savremeno doba i omogući poboljšane usluge građanima. Takođe bi trebalo raditi na boljoj informisanosti, jer je ocenjeno da ni građani, ali ni državni organi nisu dovoljno informisani kada je ova oblast u pitanju.

- Microsoft danas zna kako treba da izgleda savremen e-Government i imamo ideju šta Srbija treba da uradi. Imamo takođe veliki broj referenci i iskustava, koja želimo da podelimo sa vama kako bi svi mi kao građani Srbije imali koristi od toga - zaključio je generalni direktor Microsofta u svom obraćanju prisutnima.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA