Toshiba predstavila novi Portégé Z20t, tablet i laptop u jednom uređaju

Sa izuzetnom autonomijom baterije od čak 16 sati i elegantnim, tankim dizajnom, napredni model Portégé Z20t je u potpunosti opremljen za profesionalnu primenu bilo u kancelariji ili van nje

  • 0

Kompanija Toshiba Europe će na Gartnerovom simpozijumu ITXPO, koji se održava u Barseloni od 9 - 13. novembra 2014, prikazati svoju viziju pokretanja novog digitalnog doba i pojasniti kako će koncept "Internet of Things" oblikovati buduće evolucije poslovanja.

Ova kompanija je danas najavila novi Toshiba Portégé Z20t – svoj vrhunski odvojivi laptop i tablet u jednom uređaju dijagonale ekrana od 31,75 cm (12,5 inča), osmišljen za profesionalnu primenu. Ovaj ultraprenosivi uređaj optimizovan je za poslovne i zahtevne individualne korisnike.

Odlikuju ga raznovrsnost bezbednosnih funkcija i karakteristika za veću produktivnosti u radu, plus, snažni novi Intel Core procesori serije M koji sa lakoćom podjednako zadovoljavaju potrebe za izuzetnom snagom neophodnom za kreiranje sadržaja i malom potrošnjom električne energije. Sa izuzetnom autonomijom baterije od čak 16 sati i elegantnim, tankim dizajnom, napredni model Portégé Z20t je u potpunosti opremljen za profesionalnu primenu bilo u kancelariji ili van nje.

Erik Kariou, potpredsednik grupacije "B2B PC, Lifestyle Products & Services“, u kompaniji Toshiba Europe, okarakterisao je Portégé Z20t "izuzetnim tehnološkim stvarenjem koje pruža sve što savremenom poslovnom čoveku može da zatreba za potpuno mobilno iskustvo korišćenja računara“.

- Osmišljen i napravljen za profesionalnu primenu, Portégé Z20t je tanak i lagan uređaj koji sadrži sve neophodne bezbednosne funkcije i karakteristike za IT menadžment koji je fundamentalno važan svakoj organizaciji u današnjem složenom poslovnom okruženju - u bilo kom scenariju primene, bilo da se koristi kao laptop ili tablet - rekao je Kariou.

Optimalne forme i širokog spektra mogućnosti za fleksibilnu poslovnu primenu, Portégé Z20t je idealan saputnik profesionalaca. Dodatna opcija po izboru - tehnologija Wacom digitajzera, omogućuje izuzetno precizno prepoznavanje rukopisa tako da korisnici na sastancima mogu brzo i jasno da hvataju beleške i crtaju grafikone; sve zabeleške mogu zatim da sačuvaju i preko namenskog konektora na tabletu, čime potpuno eliminišu šansu da ih izgube.

Projektovan kao laptop, ali jednako impresivan u tablet režimu, Portégé Z20t ima dvostrano priključnu doking-bazu (eng. reversible dock), koja omogućuje da se tablet spoji sa bazom zadnjom stranom ekrana okrenutom prema korisniku, čime se dobija prezentacioni režim rada koji pogodan za rad veće grupe ljudi. Kada je u svojoj bazi, tablet dobija dodatnu autonomiju baterije i nove opcije povezivanja preko tastature. Zahvaljujući jednostavnom mehanizmu spajanja sa bazom, tablet može da se odvoji i jednom rukom, što dodatno olakšava upotrebu.

Portégé Z20t ima IPS ekran Full HD rezolucije osetljiv na dodir, sa živim i jasnim detaljima i širokim uglom gledanja pa više korisnika u isto vreme može da vidi sadržaj na ekranu. Matiran završni sloj ekrana je savršen za poslovnu primenu jer smanjuje refleksiju i olakšava rad u uslovima kancelarijskog i spoljnog osvetljenja. Poboljšanoj funkcionalnosti i produktivnosti doprinosi i tastatura otporna na polivanje tečnošću osvetljenjem za rad u slabo ovetljenjim prostorima, kao i unapređeni dizajn tastera za lako i komotno kucanje. Pored toga, ugrađeni „Accupoint“ uređaj je alternativa velikoj klikped dodirnoj tabli koja omogućuje i dodatnu preciznost u radu.

Kada se koristi kao laptop, baterija može da traje impresivnih 16 sati napanjanja tablet uređaja i tastature – što je idealno za rad tokom dužih putovanja ili za eliminisanje potrebe za ponovnim punjenjem na kraju svakog dana. Ako se koristi kao tablet, baterija će podržati rad tokom celog radnog vremena, do 8 sati. Težak samo 799g i samo 8,8 mm tanak u tablet režimu, ili počev od 1,59 kilograma u laptop režimu, Portégé Z20t je takođe neverovatno prenosiv imajući u vidu snažne računarske performanse koje omogućuje.

Snažni Portégé Z20t ima procesore Intel Core M serije koji obezbeđuju optimalan spoj velike autonomije baterije i performansi profesionalne klase - u jednom uređaju. Uz vrhunski inženjering kompanije Toshiba, ovi procesori smešteni su u šasiji bez ventilatora, što modelu Portégé Z20t obezbeđuje gotovo nečujan rad u otmenom kućištu crne boje.

Portégé Z20t ima SSD disk kapaciteta 256 GB i do 8 GB memorije tipa LPDDR3, što obezbeđuje vrhunski odziv i mogućnost da se sa lakoćom pokreće i koristi više programa u isto vreme. Uz Intel HD grafiku, poslovni korisnici će moći da rade brže, na uzbudljivom ali praktičnom modelu za rad u kancelariji ili na putu.

Portégé Z20t ima brojne napredne mogućnosti osmišljene za bezbednost važnih poslovnih podataka, među kojima je i Toshibin EasyGuard paket. Podatke na lokalnom uređaju za skladištenje obezbeđuje tehnologija "Trusted Platform Module“ (TPM), dok Intel Active Management tehnologija (AMT) omogućuje IT odeljenju organizacije da daljinski nadgleda, održava, popravlja, ažurira i nadograđuje računar.

Svaki model, pored toga, prolazi i nekoliko rigoroznih testova da bi zadovoljio Toshibine standarde kvaliteta – uključujući HALT (Highly Accelerated Lifestyle Test) testove ubrzanog ispitivanja radnog veka uređaja koje sprovodi nezavisni nemački institut, TÜV Rheinland. Jedan od njih je i testiranje otpornosti na pad sa visine od 76 cm. Tu je i „Kensington lock“ bravica kojom se tastatura zaključava za sto ili drugu stabilnu površinu i ujedno obezbeđuje da tablet ne može da se odvoji od nje kada su spojeni.

Bilo u korporativnom okruženju velikih organizacija ili u manjim preduzećima, Portégé Z20t se jednostavno održava preko naprednih softverskih alata među kojima su: System Center Configuration Manager (SCCM), Windows Management Instrumentation (WMI), Toshiba Cloud Client Manager (TCCM) i Toshiba Smart Client Manager (TSCM).

Toshiba Portégé Z20t model će biti dostupan u Evropi u prvom tromesečju 2015.

Toshiba Cloud Client Manager (TCCM) usluga u informatičkom oblaku koja kompanijama bilo koje veličine omogućuje jednostavno upravljanje svojim uređajima, takođe će biti demonstrirana na Gartnerovom simpozijumu ITXPO 2014. Sada dostupna, TCCM usluga smanjuje troškove i složenost upravljanja uređajima zahvaljujući modulima upravljanja bezbednosnim zakrpama, inventarom nepokretne imovine, upravljanja napajanjem i distribucijom Toshibinih softverskih drajvera, što omogućuje potpuno upravljanje imovinom i sveobuhvatne alate za obezbeđivanje produktivnosti i usklađenosti uređaja. Funkcionalnosti upravljanja mobilnim uređajima i inteligentnog sigurnosnog kopiranja podataka u oblak biće dodate početkom 2015.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA