EVOLUCIJA SMARTFONA: Samsung radi na telefonu čiji će se ekran savijati na pola?

Kompanija planira da napravi između 30 i 40 hiljada savitljivih ekrana svakog meseca do kraja 2015. godine, a da nove uređaje predstavi oko Božićnih praznika dogodine

  • 16

Ukoliko ste pratili pojavljivanje novih Samsungovih pametnih telefona, sigurno ste primetili da kompanija intenzivno radi na poboljšanju i novitetima kada je reč o displeju. Prvo se pojavio zakrivljeni Galaxy Round, a nedavno i Galaxy Note Edge koji ima zakrivljenu jednu ivicu. Međutim, sledeći korak je navodno proizvodnja smartfona čiji će se ekran savijati na pola.

Kompanija planira da napravi između 30 i 40 hiljada savitljivih ekrana mesečno do kraja 2015. godine. Takođe, čelnici južnokorejske kompanije se nadaju da će novi uređaji sa ovim ekranom predstaviti do Božićnih praznika sledeće godine.

Još jedna lepa vest jeste da se Samsung trudi da smanji cenu proizvodnje AMOLED ekrana kako bi oni postali dostupni još većem broju ljudi, i kako bi mogao da se takmiči sa sveprisutnim LCD-om.

U pitanju je strategija za povećanje udela na tržištu, nakon nedavnog pada. Samsung takođe planira da smanji cenu svojih uređaja niže i srednje klase, ali i da nastavi sa radom na svojim premium modelima. Pored toga, južnokorejski gigant će smanjiti broj novih modela za 30 odsto.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: phonearena.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Njuška

    19. novembar 2014 | 21:40

    Pa Apple već ima taj koji se savija zove se iphone 6+

  • gille

    19. novembar 2014 | 21:08

    Pametnije bi im bilo da rade na touchwuzu koji je katastrofa

  • XXX

    20. novembar 2014 | 02:08

    Snizice i cene. Super. A jel to vazi i u srbiji!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA