SPREMITE SE: Stižu smartfoni sa 4K rezolucijom ekrana (VIDEO)

Prema rečima kompanije Qualcomm, telefoni sa 4K (UHD) rezolucijom pojaviće se već sledeće godine, a kod njih nije sve u broju piksela, već u mogućnosti da 4K postane novi video standard

  • 7

Ukoliko ste mislili da je Quad HD rezolucija na pametnim telefonima najbolja koja će ikada postojati, varate se. Poznata kompanija Qualcomm, proizvođač čipova i procesora koji se nalaze u većini današnjih smartfona, kaže da su pametni telefoni sa 4K rezolucijom ekrana veoma blizu.

 

Kada je Apple 2010. godine predstavio iPhone 4 sa "Retina" displeje, mnogi proizvođači ušli su u trku da naprave što bolje ekrane, sa što većom rezolucijom.

 

Danas većina telefona još uvek ima Full HD (1080p) rezoluciju, ali se svakim danom pojavljuju uređaji sa Quad HD displejima koji imaju rezoluciju od 2.560 x 1.440 piksela. Ukoliko ne držite telefon bukvalno ispred lica teško da ćete primetiti razliku između Full i Quad HD rezolucije.

 

 

Međutim, prema rečima kompanije Qualcomm, telefoni sa 4K (UHD) rezolucijom pojaviće se već sledeće godine. Kod ovih ekrana nije sve u broju piksela, već u mogućnosti da 4K postane novi video standard.

 

4K telefoni bi mogli da nađu primenu i u virtuelnoj realnosti. Neki gedžeti, uključujući Samsung Gear VR, koriste smartfon kao glavni displej, pa što je veća rezolucija ekrana, to će doživljaj biti bolji.

 

Pogledajte razliku u slici između Full HD i 4K rezolucije:

 

 

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

 

(Telegraf.rs / Izvor: mashable.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sax

    21. novembar 2014 | 19:12

    Ok svaka cast na napretku tehnologije, ALI neka mi neko pojasni svrhu te rezolucije, sve preko hd je za ekrane po 5,6 inca je puno...

  • bla

    22. novembar 2014 | 15:27

    u je nisam se vezao!!!!!

  • Vlada

    21. novembar 2014 | 18:42

    Lg g3 to vec ima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA