ŽELITE DA TRČITE BRŽE OD BOLTA? Ove čizme će vam to omogućiti! (VIDEO)

Bioničke čizme, kako ih zove njihov kreator Keahi Sejmur, imaju na sebi opruge i ne samo da vas ubrzavaju, nego vam i povećavaju raspon koraka. Prototip ovih čizama omogućava čoveku da se kreće brzinom od oko 40 kilometara na čas, ali Sejmur kaže da se neće smiriti i stati dok njegov izum ne omogući ljudima da trče brže od nekih životinja

  • 5

Koliko se samo puta radilo na izumima koji će čoveku omogućiti da poboljša svoje fizičke performanse. I dan danas je jedan od neostvarenih ciljeva ljudskog roda da može da leti slobodno, kao ptica. Ali, što se tiče brzine i trčanja kao neke životinje, tu smo, zahvaljujući ovom izumu, korak bliže.

 

I to ogroman korak bliže. Bioničke čizme, kako ih zove njihov kreator Keahi Sejmur, imaju na sebi opruge i ne samo da vas ubrzavaju, nego vam i povećavaju raspon koraka. Prototip ovih čizama omogućava čoveku da se kreće brzinom od oko 40 kilometara na čas, ali Sejmur kaže da se neće smiriti i stati dok njegov izum ne omogući ljudima da trče brže od nekih životinja.

 

 

Kao što ste možda i mogli da pretpostavite gledajući video, za ove čizme konkretno je inspiraciju našao u nojevom hodu i načinu na koji ova ogromna ptica trči. Takođe, jedan od "uzora" za ovaj izum je i kengur, i njegov način hoda i trčanja, pa opruge koje se nalaze na čizmama imaju ulogu prodiženih Ahilovih tetiva. Napravljene su u velikoj meri od aluminijuma i karbonskih vlakana, i Keahi Sejmur kaže da mu je cilj da uz ove čizme čovek može da se kreće, u stvari, da trči brzinom od preko 70 kilometara na čas.

 

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CoC

    26. novembar 2014 | 22:08

    Vrlo prosto a kreativno I korisno

  • Laki

    27. novembar 2014 | 11:02

    A kad padneš samo će hitna moći da te podigne.

  • Duka

    27. novembar 2014 | 21:25

    Ono sto su nam prikazivali u filmovima poceli su da sire, zanimljivo je i svakao bih zeleo da imam jedan par uz neko zastitno odelo :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA