ZABORAVITE NA PROBLEME SA PARKIRANJEM: Evo šta je rešenje (FOTO)

BMW i3 imaće laserske senzore koji skeniraju okruženje oko njega, pa se on bezbedno može pomerati bez opasnosti da udari o nešto. Pored toga, vozači će putem pametnog sata ovom vozilu moći da izdaju komandu da se sam uparkira

  • 3

BMW radi na razvoju sistema koji će korisnicima omogućiti da svoj automobil parkiraju koristeći pametni sat. Model čuvene nemačke kompanije, i3 opremljen je gomilom senzora, biće predstavljen na ovogodišnjem CES sajmu u Las Vegasu, i imaće pomenutu mogućnost parkiranja.

Prema rečima kompanije, vozač će moći da aktivira "Remote Valet Parking Assistant"  putem aplikacije, koja će potom vozilo automatski uparkirati na željeno parking mesto.

Automobil funkcioniše zahvaljujući laserskim senzorima koji skeniraju okruženje oko njega, pa se on bezbedno može pomerati bez opasnosti da udari o nešto.

Prototip BMW i3 modela još uvek nije savršen, pa je logično da postoje određeni problemi prilikom parkiranja. Ovom modelu će takođe trebati mapa okruženja kako bi mogao da se sam parkira. Nemačka kompanija već neko vreme radi na "self-driving" automobilima.

Sve veći broj automobila prelazi na automatsko parkiranje i vožnju, pa možemo očekivati da uskoro ova tehnologija postane standard. Možda još uvek ne možemo spavati za volanom i prepustiti automobilu da nas odveze gde treba, ali velike automobilske kompanije rade na tome da to u skorije vreme postane realnost.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: mashable.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA