POVRATAK MOTOROLE: Gigant osvaja Kinu sa tri nova smartfona (FOTO)

U cilju osvajanja ogromnog tržišta, Motorola će, za početak, u Kini plasirati tri smartfona - drugu generaciju Moto G-a, zatim Moto X i Moto X Pro

  • 7

Tehnološki gigant Motorola vraća se posle višegodišnjeg odsustva, na kinesko tržište. Takvu odluku saopštio je predsednik i glavni izvršni direktor kompanije Rik Osterloh.

U cilju osvajanja ogromnog tržišta, Motorola će, za početak, u Kini plasirati tri smartfona - drugu generaciju Moto G-a, zatim Moto X i Moto X Pro.

Moto X će biti prvi smartfon koji će raditi na Androidovom Lollipop-u u Kini. Ovaj model će se i prvi pojaviti na tom tržištu, dok će se Moto G i Moto X Pro u ponudi naći oko kineske nove godine (19. februara).

- Ako želite da budete među vodećim proizvođačima smartfona, morate da budete u Kini. To je pitanje matematike - izjavio je Osterloh.

Bivši vlasnik Motorole, američki gigant Googl-e, odlučio je da povuče Motorolu iz Kine pre dve godine.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Nakon što je raniji vlasnik Motorole povukao tu kompaniju sa najvećeg svetskog tržišta, novi vlasnik - kineska firma Lenovo - vraća čuvenu kompaniju u borbu sa liderima na tržištu u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu - Xiaomi-jem i Huawei-jem.

-Novi početak u Kini kompanija će temeljiti na modelima koje kupci mogu da prilagode ličnim potrebama, poput boje - naveo je Osterloh.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Pored toga, veliki pad korejskog Samsunga Osterloh vidi kao priliku da ugrabi deo kolača. Čelnik Motorole čak smatra da je Samsung na najboljem putu da završi kao Nokia ili kanadski Blackberry.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA