OSTAVLJENI NA CEDILU: Google neće rešiti problem koji ugrožava bezbednost milijardu korisnika Androida

Šef bezbednosti Androida, Adrijan Ludvig, je u prilično dugom postu na svom Google+ nalogu objasnio zbog čega Google ne želi da reši ovaj problem

  • 1

Ranije ovog meseca otkriveno je da postoji veoma ozbiljna greška koja pogađa 939 miliona Android uređaja koji imaju instalirane verzije Androida starije od 4.4.

Bug se nalazi unutar WebView funkcije koja omogućava aplikacijama da prikazuju sadržaj sa web sajtova, bez potrebe da koriste neki drugi internet pretraživač.

Šef bezbednosti Androida, Adrijan Ludvig, je u prilično dugom postu na svom Google+ nalogu objasnio zbog čega Google ne želi da reši ovaj problem. S obzirom da je milijardu korisnika Androida laka meta za hakere ukoliko se ovo ne reši, ovo bi gigantu trebao da bude prioritet, ali nažalost to nije tako.

Naime, bug se krije unutar pet miliona linija koda, a ispravljanje problema zahtevalo bi "promene u značajnom delu koda što se više ne može uraditi praktično i bezbedno", istakao je Ludvig.

Foto: Flickr / JD Hancock Foto: Flickr / JD Hancock

Za one koje koriste Android uređaj koji je zahvaćen problemom, Ludvig predlaže instaliranje Chrome ili Firefox internet pretraživača sa Google Play Store-a. Zahvaljujući tome što ove aplikacije mogu da se bez problema ažuriraju putem marketa, pomenuti čelnik Google-a ističe da su korisnici zaštićeni od budućih problema kada je reč o bezbednosti.

Firefox funkcioniše na Android 2.3 i novijim verzijama, dok je Chrome kompatibilan sa Android 4.0 i novijim verzijama.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: phonearena.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sax

    28. januar 2015 | 16:03

    Ne vidim sta je sporno kad postoje drugi pretrazivaci, nije kraj sveta. Samo da sam na mestu gugla jos bih i kaznio onoga ko je zaduzena za web segment koda zbog propusta...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA