ASUS ZENBOOK FLIP: Prvi ultra-prenosivi laptop koji se rotira za 360 stepeni (FOTO)

ASUS ZenBook Flip UX360CA je prvi ultra-prenosivi laptop koji se rotira/preklapa za 360 stepeni u premijum ZenBook seriji, sa IPS ekranom od 13.3 inča i visokom rezolucijom, uključujući i QHD+, kao i autonomijom do 12 sati

  • 1

ASUS je danas najavio ZenBook Flip UX360CA, prvi model iz ZenBook serije laptop računara koji ima mogućnost rotiranja/preklapanja ekrana za 360 stepeni. Novi 13.3-inčni UX360CA je vesnik konvertibilne forme u cenjenoj ZenBook seriji - porodici višestruko nagrađivanih ultra-prenosnih laptop računara premijum kvaliteta, prepoznatljivih po elegantnom i stilizovanom dizajnu.

ZenBook Flip UX360CA dolazi sa 13.3-inčnim ekranom visoke rezolucije, uključujući i QHD+ (3200x1800), i opremljen je izuzetno izdržljivom šarkom koja omogućava rotiranje/preklapanje ekrana za 360 stepeni. Zahvaljujući ovoj mogućnosti, UX360CA se može koristiti kao klasični laptop sa ekranom osetljivim na dodir ili kao zgodan i lagan tablet računar, a može se postaviti i u bilo koju drugu formu koja se nalazi između ove dve.

Sa profilom od 13,9mm, težinom od samo 1,3kg i izvanrednom autonomijom koja omogućava i do 12 sati neprekidnog rada, UX360CA je savršen izbor za poslovne korisnike koji su često u pokretu, putnike i profesionalce, kao i za sve druge korisnike koji imaju potrebu za svestranim laptop računarom koji se lako i brzo prilagođava svakoj situaciji.

360 stepeni slobode. 100% ZenBook

ASUS ZenBook Flip UX360CA je nasledio kompletan „DNK“ od klasičnog ZenBook dizajna, uz dodatak konvertibilnosti. Odlikuje se jednodelnim kućištem izrađenim od jednog bloka čvrstog aluminijuma, dok je poklopac ukrašen prepoznatljivim koncentričnim krugovima inspirisanim Zen kulturom.

Debljinom od svega 13.9mm i težinom od samo 1.3kg, UX360CA predstavlja pravo remek-delo kada su u pitanju prenosni računari. Dodatnu notu prefinjenosti njegovom elegantnom izgledu daju dve atraktivne boje u kojima je UX360CA raspoloživ, a to su „Icicle Gold“ i „Mineral Gray“.

Foto: Promo Foto: Promo

Živopisne boje iz bilo kog ugla

ASUS ZenBook Flip UX360CA je opremljen ekranom osetljivim na dodir kojeg karakterišu dijagonala 13.3 inča i visoka rezolucija, uključujući i QHD+ (3200 x 1800). Ekran je IPS tipa, što omogućava izuzetno široke uglove vidljivosti - 178 stepeni.

Ekran poseduje izuzetno veliku gustinu piksela, tačnije 279 piksela po inču. Zahvaljujući ovoj karakteristici, ekran UX360CA laptopa pruža i do 40 odsto više radnog prostora u odnosu na mnoge konkurentske laptopove iste veličine. Izuzetno čist i detaljan prikaz u kombinaciji sa pozadinskim osvetljenjem od 350cd/m2 čini UX360CA idealnim za gledanje filmova u visokoj rezoluciji, pregled digitalnih fotografija, kao i za rad sa grafikom i kancelarijskim dokumentima koji zahtevaju oštar i čist prikaz.

Širok kolorni spektar (72 odsto NTSC) i ekskluzivna ASUS Splendid tehnologija obezbeđuju izvanrednu reprodukciju boja, što donosi veliki benefit aplikacijama za reprodukciju filmova i aplikacijama za rad sa grafikom, gde je tačnost u prikazu boja izuzetno važna.

Foto: Promo Foto: Promo

Video performanse su takođe poboljšane, zahvaljujući ekskluzivnoj ASUS Tru2Life tehnologiji koja automatski optimizuje oštrinu i kontrast svakog piksela u svakom video frejmu ponaosob, tako da video sadržaj izgleda čistije, realističnije i bogatije detaljima.

Beskompromisne mogućnosti povezivanja

ASUS ZenBook Flip UX360CA je konstruisan sa ciljem da rad učini još produktivnijim, a zabavu još zabavnijom. Ovo je jedan od prvih laptopova na tržištu sa moćnim a štedljivim Intel Core M procesorom šeste generacije (Skylake), koji predstavlja ključ za odličnu autonomiju, odnosno omogućava i do 12 sati neprekidnog rada UX360CA laptopa. ZenBook Flip UX360CA ne poseduje ventilator. Umesto ventilatora tu je specijalno dizajnirana ultra-tanka toplotna cev (heatpipe), tako da je UX360CA potpuno nečujan u radu.

ZenBook porodica laptopova je poznata po činjenici da se pri izradi koriste isključivo najkvalitetnije komponente i najnovije tehnologije, a ni UX360CA nije izuzetak. Na spisku ugrađenih komponenti se nalaze 8GB visokokvalitetne LPDDR3 memorije i izuzetno brz SSD (solid-state-drive) uređaj kapaciteta do 512GB. Tu su i dva USB 3.0 Type-A priključka, kao i reverzibilni (simetrični) USB 3.1 Type-C priključak, čime se obezbeđuje lako i brzo povezivanje postojećih i budućih uređaja.

Foto: Promo Foto: Promo

ZenBook Flip UX360CA je opremljen i širokopojasnim mikrofonom sa tehnologijom za precizno poništavanje buke. Ova tehnologija ne omogućava samo da snimljeni zvuk bude čistiji, već omogućava i precizniju glasovnu interakciju sa Windows Cortana virtuelnim asistentom, za koju je i sertifikovana.

Za preciznu, laku i intuitivnu navigaciju odnosno upravljanje je zadužen veliki touchpad sa ASUS Smart Gesture tehnologijom i podrškom za multi-touch gestakulaciju. Touchpad je opremljen i inteligentnom palm-rejection tehnologijom koja prepoznaje kada touchpad slučajno dodirnete dlanom i automatski sprečava sve neželjene efekte koji nastaju u ovakvim situacijama (nasumično pomeranje kursora, nehotični klikovi i slično).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko

    11. april 2016 | 19:01

    Jos samo da nam kazete koja je cijena , i gdje ga nabavit .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA