NAJVEĆI IT DOGAĐAJ U SRBIJI: U Beogradu otvoren sajam zapošljavanja ITKonekt (FOTO)

Sajam je otvorio član Gradskog veća Dragomir Petronijević, poručujući da nadležni žele da u Beogradu boravište nađe što više kompanija iz oblasti IT industrije

  • 0

Dvodnevni sajam zapošljavanja ITKonekt otvoren je danas u hotelu "Jugoslavija", a tokom dva dana na štandovima više od 30 izlagača očekuje se 2.500 učesnika.

ITKONEKT 2016: Isprobajte drugačiju virtuelnu realnost i uživo upoznajte Game of Thrones junake!

Ove godine kao jedan od učesnika nastupa i Izrael, koji ima veoma razvijenu IT industriju, a ambasador te zemlje u Srbiji Jozef Levi ukazao je da Srbija i Izrael u svetskim okvirima predstavljaju male zemlje koje moraju razvijati znanje i time konkurisati na svetskom tržištu.

On je pozvao mlade da ulažu u sebe i sami određuju svoju budućnost, ocenjujući da rekavši da je to moguće upravo u IT sektoru, a kao dobar primer istakao upravo Izrael, uz napomenu da su važni start-ap krediti i državnih podsticaja u razvoju novih tehnologija.

Sajam je otvorio član Gradskog veća Dragomir Petronijević, poručujući da nadležni žele da u Beogradu boravište nađe što više kompanija iz oblasti IT industrije.

- Želimo da pomognemo onima kojima je pomoć potrebna i da omogućimo da te firme rade iz naše zemlje za treća tržišta - rekao je Petronijević, a saopšteno je iz Gradske uprave.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Cilj je, dodao je, da do kraja godine "ispunimo" Naučno-tehnološki park.

- Juče je prostor u okviru te institucije našla i kompanija ''Festo'', jedna od najozbiljnijih nemačkih kompanija u ovoj oblasti, koja u Srbiji već zapošljava 50 ljudi - rekao je Petronijević.

Zamenik direktora beogradske filijale NSZ Siniša Knežević rekao je da će ta institucija sa Gradom nastaviti da podržava slične sajmove, istakavši da se radi o veoma traženim zanimanjima za koje NSZ organizuje i dodatne obuke za tržište rada ili poznatog poslodavca.

Među izlagačima na sajmu su "Comtrade",  "Majkrosoft", "Šnajder elektrik", "Kvantoks", Telenor, "Emrik", "IBM", "Levi 9" i mnogi drugi.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Tokom petka i subote, 20. i 21. maja, posetioci će moći da se upoznaju sa otvorenim pozicijama u Comtrade-u, ali i da, u duhu ovogodišnjeg slogana “Gets You Started”, na licu mesta i apliciraju za njih.

Uz razne video i štampane materijale, svi zainteresovani će imati priliku da osete jedinstvenu atmosferu u najvećoj IT kompaniji u regionu, prikupe informacije o programima za praksu i Letnjoj IT školi EDIT, dobiju razne korisne savete i odgovore od ljubaznih domaćina štanda, ali i da učestvuju u nagradnoj igri.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Kao i uvek, vrata Comtrade-a širom su otvorena za sve kreativne i vredne mlade ljude, i ne samo tokom ovog sajma, već preko cele godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA