Sa ovom futrolom se više NIKADA nećete USPAVATI za posao (VIDEO)

Prototip maske sadrži ploču od mikro-kontrolera, USB-serijski konverter, motor, upravljački program i rotacijske enkodere, a sve to joj omogućava da uradi jednu neverovatnu stvar

  • 1

Japanci su napravili futrolu za mobilni telefona koja vam bukvalno beži iz ruke ako pokušate da isključite jutarnji alarm.

Sa ovom futrolom možete da hodate ulicom, kuckate poruke i ne sudarite se ni sa kim!

Prototip maske sadrži ploču od mikro-kontrolera, USB-serijski konverter, motor, upravljački program i rotacijske enkodere. U kombinaciji s točkovima koji su nastali 3D štampanjem, ove mu osobine omogućavaju kretanje preko ravnih površina uz kontrolu linearnih i kružnih pokreta telefona.

Osim funkcije Runnaway Snooze, maska je opremljena s dodatne dve: Hard Push i Scale Trace.

Hard Push funkcija podrazumeva da će se telefon pokrenuti prema vama svaki put kada zazvoni ili dobijete novo obaveštenje, a nakon što završite razgovor ili pročitate poruku, on će se vratiti na svoje mesto, a rotaciju točkova može kontrolisati i sam korisnik.

maska za telefon koja se krece

Treća funkcija-Scale Trace pokazuje kako se ovaj uređaj može koristiti i u praktične svrhe. Prema istraživačima, točkovi su osetljivi i omogućavaju precizno merenje površine po kojoj se kreću. Dakle, može se koristiti za merenje dimenzije prostora, nakon čega će vam telefon ponuditi opciju Find furniture preko koje možete naći i odgovarajući nameštaj za svoju prostoriju.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA