Ovih pet stavova će vam pomoći da ostanete pozitivni

Kada je dan siv i čini vam se da vam ništa ne ide od ruke, iskoristite neki od ovih trikova da utešite sami sebe, promenite perspektivu i probudite pozitivne misli

  • 0

Svaka prepreka s kojom se surećete, bez obzira na to da li se radi o izgradnji biznisa ili vaše lične karijere, dovodi do sumnje. Može se desiti da vaš entuzijazam opadne zbog sitnice. U takvim situacijama dobro je da imate pripremljene metode koje će vam pomoći da ostanete pozitivni.

Kada je dan siv i čini vam se da vam ništa ne ide od ruke, iskoristite neki od ovih trikova da utešite sami sebe, promenite perspektivu i probudite pozitivne misli.

Ništa nije nemoguće

Pojedini poduhvati vam se čine nemogućim, međutim oni veoma retko to zaista i jesu. Verovatno vam samo nedostaje jedna karika u lancu uspeha.

Umesto što se usredsređujete na probleme, pokušajte da sagledate sve mogućnosti. Izdvojite prednosti i na osnovu njih izgradite rešenje problema. Pokušajte da raščlanite problem i potrudite se da budete što kreativniji u njegovom rešavanju.

Uvek postoji rešenje

Rešenje skoro nikad nije očigledno, ali to ne znači da nije tu. Često je kako biste ga pronašli potrebno malo. Da pažljivije razmotrite opcije. Zbog toga je važno da uključite ceo tim u rešavanje problema. Iz tuđe perspektive, stvari neretko izgledaju mnogo jednostavnije nego što se vama čine.

Ako ste rukovodilac tima, a nađete se pod stresom, još je važnije da ostanete pozitivni i umesto nervoze svom timu ulijete poverenje.

Foto: Profimedia, CandyBox Foto: Profimedia, CandyBox

Svakog dana naučite nešto novo

Osećaj optimizma je u velikoj meri povezan sa samopouzdanjem. Zbog toga je važno da svakog dana odvojite bar malo vremena za samounapređivanje.

Čitajte ili istražujte, a ukoliko želite potvrdu toga da ste na pravom putu, upišite kurs. Nova znanja daće vam inspiraciju i sveže ideje, a samim tim će vam biti lakše da prevaziđete situacije u kojima ste se našli. Svet će odjednom izgledati manje siv.

Ne zaboravite: neko je već imao isti problem – i rešio ga

Iako vam se vaš problem čini najtežim, u 99 posto slučajeva ga je još neko pre vas imao i pronašao način da ga reši. To znači da lako možete dobiti pomoć, savet ili primer kako da lako prevaziđete prepreku.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Posavetujte se s kolegama i učite iz njihovog iskustva, a ukoliko primetite da je veliki deo vaših problema vezan za jednu oblast, to je znak da je vreme da započnete usavršavanje na tom polju i rešite svoje poslovne probleme pre nego što oni uopšte nastanu.

Ljudi s pozitivnim stavom su uspešniji od onih s negativnim mislima, koji gube energiju na svaljivanje krivice i nepotrebne rasprave. Prirodno je da se ponekad nađete u mračnom raspoloženju, ali sve što je potrebno da u tim trenucima uradite jeste da udahnete duboko, skupite sve pozitivne misli i krenete odlučno ka uspehu. Kada naiđete na prepreku, vratite se na ovu listu i shvatićete da, ma kako komplikovano ta prepreka izgledala, nije nepremostiva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA