≫ 

NOVI iOS JE STIGAO: Evo šta morate da znate pre nego što ga instalirate (FOTO) (VIDEO)

Najstariji modeli koji će podržavati novi iOS su iPhone 5, iPad četvrte generacije, iPad Air, iPad mini 2 i iPad Pro od 9,7 inča

  • 0

Nova verzija Apple-ovog mobilnog operativnog sistema za iPhone, iPad i iPod uređaje, iOS 10, dostupna je svim korisnicima širom sveta.

VELIKE PROMENE U APPLE-U: Otkriveno šta će sve IPHONE dobiti na jesen ove godine!

Najstariji modeli koji će podržavati novi iOS su iPhone 5, iPad četvrte generacije, iPad Air, iPad mini 2 i iPad Pro od 9,7 inča. Novi softver će takođe raditi na iPod touch uređajima šeste generacije, ali ne i na starijim.

Najveća promena koju će doneti iOS 10 je redizajnirani “lockscreen” sa poboljšanim prikazivanjem notifikacija i povećanom efikasnošću 3D Touch opcija.

iPhone će takođe dobiti “Raise to wake” funkciju koja će omogućiti automatsko uključivanje ekrana kada se telefon uzme u ruku, ali je ova opcija rezervisana samo za 6S modele i novije.

3D Touch opcije će sada omogućavati prikazivanje bitnih informacija jačim pritiskanjem ikonice aplikacije, bez potrebe da ih korisnici otvaraju kako bi pročitali, na primer, najnovije vesti.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Apple je developerima omogućio da iskoriste Siri za razvoj svojih aplikacija, pa će ona na iOS-u 10 imati daleko veće mogućnosti nego što je to ranije bio slučaj.

S obzirom na to da je iMessages aplikacija jedna od najčešće korišćenih na iOS-u, Apple je odlučio da i u nju ubaci nekoliko promena. Naime, emotikoni će biti tri puta veći, a tu su i nove “bubble” animacije, kao i integracija Apple Musica radi automatskog puštanja pesme unutar same aplikacije.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pored toga, Photos, Apple Maps, Apple Music i Apple News aplikacije su takođe u potpunosti redizajnirane.

Novi iOS 10 je besplatan za preuzimanje i moguće ga je preuzeti ukoliko odete u Settings > General > Software Update na vašem iPhone-u.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA