Apple zbog jedne greške u Japanu kažnjen sa 118 MILIONA DOLARA!

Apple i druge multinacionalne kompanije su "pod lupom" poreskih vlasti u čitavom svetu

  • 2

Podružnici američke tehnološke kompanije Apple u Japanu je naloženo da lokalnim vlastima plati 12 milijardi jena (118 miliona dolara) na ime poreza zbog prijavljivanja nižih od realno ostvarenih prihoda, izvestili su danas japanski mediji.

NOVA BRUKA APPLE-A: Ako vam se VODOOTPORNI iPhone 7 pokvari zbog vode, imaćete ogroman problem!

Poreski biro u Tokiju je naložio Apple-ovoj kompaniji iTunes KK za distribuciju muzičkih sadržaja da plati 12 milijardi jena na ime neplaćenih poreza i kompanija je u potpunosti isplatila taj iznos, preneo je japanski list Jomiuri, pozivajući se na neimenovane izvore.

Dodatni porez se odnosi na prihode iTunes-a od 60 milijardi jena, koje je kompanija prebacila u drugu Apple-ovu filijalu u Irskoj.

Apple i druge multinacionalne kompanije su "pod lupom" poreskih vlasti u čitavom svetu, a Evropska komisija je prošlog meseca naložila Apple-u da isplati Irskoj rekordnih 13 milijardi evra na ime neplaćenih poreza, nakon što je utvrđeno da je ta kompanija dobijala nezakonitu državnu pomoć.

Apple i irske vlasti planiraju da se žale na presudu, tvrdeći da su poreski ugovori u skladu sa zakonom EU.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pitbull

    16. septembar 2016 | 16:29

    Pa sta je to za njih ??

  • bruda

    17. septembar 2016 | 05:24

    To su djavoli, piju krv obicnim ljudima sirom sveta, najgore je sto su i te obicne ljude ubedili da je najbolje i super sve da imas najnoviji telefon, tv, itd.. Ja pisem sa iphon-5s, moram ga imati zbog posla koji radim, ali uzas u svakom slucaju.. Odrasli ljudi jure pokemone po celom svetu.. Neka katastrofa mora da se desi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA