BLACKBERRY ODLAZI U ISTORIJU: Čuvena kompanija prestaje da proizvodi mobilne telefone

- Verujemo da je to najbolji način za profit u poslovanju s uređajima - naveo je danas u saopštenju direktor Blekberija Džon Čen

  • 0

Kanadska kompanija BlackBerry, poznata po inovativnim tehnologijama za mobilne telefone, planira da prekine proizvodnju pametnih telefona.

BLACKBERRY PREDSTAVIO NOVI TELEFON: Tvrde da je NAJSIGURNIJI na svetu!

BlackBerry namerava da licencira partnerima proizvodnju telefona pod njegovim brendom, dok će se sama kompanija fokusirati na poslovanje sa softverom.

- Verujemo da je to najbolji način za profit u poslovanju s uređajima - naveo je danas u saopštenju direktor Blekberija Džon Čen.

On je rekao da će se rashodi BlackBerry-ja smanjiti uklanjanjem troškova za inventar i smanjenjem broja zaposlenih.

BlackBerry se proslavio 1999. telefonom "RIM 950" koji je omogućio pristup e-mailu. Uređaji te kompanije su bili vrlo popularni naredne decenije sve dok Apple sa svojim iPhone-om nije pokazao da se telefoni mogu koristiti za mnogo više od mejlova i poziva.

Foto: crackberry.com Foto: crackberry.com

BlackBerry sada drži mali deo tržišta pametnih telefona u SAD - u drugom kvartalu je prodao oko 400.000 smartfonova, dok je Apple prodao 40 miliona.

BlackBerry je za sada postigao sporazum u Indoneziji gde će BB Merah Putih proizvoditi i prodavati telefone s brendom te kompanije opremljene bezbednom verzijom Androida.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA