Kompjuter koji je toliko mali da staje u DŽEP, a toliko moćan da je to neverovatno! (FOTO) (VIDEO)

Kompanija Ockel već ima iskustva s izradom malih računara, pa Indiegogo kampanja za finansiranje Siriusa A nije sumnjičava koliko drugi brojni projekti na toj "crowdfunding" stranici

  • 1

Kompanija Ockel iz Holandije napravila je računar sa Windows 10 operativnim sistemom koji zbog malih dimenzija može da stane u svačiji džep.

PROMENIO SE WINDOWS 10: Pogledajte šta je novo!

Sirius A donosi i 6-inčni Full HD ekran osetljiv na dodir pa je zapravo reč i o minijaturnom tabletu koji dolazi sa svim mogućim portovima koji ga u sekundi mogu transformisati u pravi računar. Naime, na njega je moguće povezati monitor, miša, tastaturu, ali i sve druge potrebne periferije.

Uređaj pokreće 64-bitno izdanje OS-a Windows 10 Home, a kad je hardver u pitanju srce mu čini Intel Atom x7-8750 procesor, uparen s 4GB radne memorije i 64GB eMMC prostora za čuvanje podataka.

Kada je u pitanje povezivanje, Sirius A ima dva USB 3.0 ulaza, jedan USB Type C, HDMI, DisplayPort, RJ-45 Ethernet i 3,5mm audio priključak. Tu je, naravno, i baterija od 3.000mAh.

Kompanija Ockel već ima iskustva s izradom malih računara, pa Indiegogo kampanja za finansiranje Siriusa A nije sumnjičava koliko drugi brojni projekti na toj "crowdfunding" stranici. Štaviše, poverenje uliva i činjenica da su za razvoj i donošenje Siriusa A ostvarili partnerstvo s kompanijama Microsoft i Indiegogo.

Foto: indiegogo.com Foto: indiegogo.com

Div iz Redmonda pomogao je Ockelu u razvoju jedinstvenog Switch moda ovog računara, pa kada korisnik spoji monitor na mini-računalo, ono će automatski promeniti postavke da se koriste tastatura i miš, a spojeni displej postaje primarni.

Uređaj ne sadrži nikakve ventilatore i potpuno je nečujan u radu, obećava Ockel. Međutim, integrisane komponente ipak u radu stvaraju dosta topline pa su se u Ockelu odlučili da iskoriste celo kućište kao hladnjak. Istovremeno je ono ukrašeno uzorkom sazvežđa Veliki pas, u kojem se nalazi i zvezda Sirius A po kojoj je računar dobio ime.

Očekivana cena ovog računara je 559 dolara, a očekuje se da će se u prodaji naći u maju 2017. godine.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Muamer

    20. oktobar 2016 | 14:26

    Najbolji su stari kompjuteri ukljucis u uticnicu a nema baterije ekran velik veci nego u laptopa ljepota od kompjutera

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA