Ovih sedam grešaka ne smete napraviti kada kreirate reklamni video-spot

Pogledajte listu od sedam najčešćih grešaka koje ne smete ponoviti ako želite da vaš promotivni video-spot izazove pravi efekat

  • 0

Kada se bavite marketingom, svaki dan vam je drugačiji. U prirodi ovog posla je da svakodnevno otkrivate nove stvari i odmah ih primenjujete. Normalno je da učite i na svojim greškama, međutim, postoje neke greške koje možete zaobići.

 

Evo kako da u pet koraka kreirate uspešnu reklamnu kampanju na Fejsbuku

 

U marketing danas sve češće spada i produkcija video-klipova. A kreiranje reklamnog video-spota nosi mnoge rizike. Pogledajte listu od sedam najčešćih grešaka koje ne smete ponoviti ako želite da vaš promotivni video-spot izazove pravi efekat.

 

1. Promotivni video-spot nije isto što i demo-video

 

Kada pravite promotivni video-snimak, treba da istaknete sve probleme koji se mogu rešiti proizvodom ili uslugom koje vi nudite. Povedite računa o tome da se vaš reklamni video-spot ne pretvori u objašnjavanje toga kako proizvod funkcioniše, jer će on onda postati demo-video.

 

2. Ne planirajte video-snimak pre nego što saznate koliki vam je budžet

 

Kada smišljate scenario za video-spot, lako vam je da se zanesete i da prevaziđete svoje realne finansijske mogućnosti. Ako saznate da nemate dovoljno novca da realizujete svoju grandioznu zamisao, izgubićete motivaciju. Zbog toga je mnogo bolje da odmah znate čime raspolažete i da video-spot planirate u odnosu na to.

 

3. Ne posvećujete dovoljno pažnje scenariju

 

Ako imate dobar scenario, na odličnom ste putu da napravite veoma uspešan promotivni video-snimak. Zbog toga mu posvetite dovoljno vremena i dobro osmislite formu u kojoj želite da izložite svoju ideju. Pazite na to da scenario bude kratak, jasan i razumljiv, s malim brojem reči koje direktno prenose poruku.

 

4. Loša muzika može uništiti čitav video-snimak

 

Ono što morate naučiti jeste da svoj muzički ukus ostavite po strani i razmislite o tome šta vaša ciljna grupa želi da čuje. Takođe, obratite pažnju na to da muzika odgovara raspoloženju koje želite da prenesete, kao i na tempo, koji će uticati na gledaoce možda i više nego ostatak sadržaja.

 

Foto: Profimedia/Tetra Images

Foto: Profimedia/Tetra Images

 

5. Uputstva koja narator dobije imaju odlučujuću ulogu

 

Osoba koja se obraća gledaocu ima veliku moć. Ljudski glas je ono što najbolje čujemo i čemu verujemo. Zbog toga pametno odaberite naratora i njegovu boju glasa, a zatim ga potpuno uputite u karakter video-snimka koji želite da napravite, kao i u identitet brenda koji ste izgradili. Samo na taj način ćete postići dobre rezultate.

 

Sve ove pouke možete izvući i iz sopstvenog iskustva, međutim, kada radite u marketingu greške nisu dozvoljene. Mali propust koji napravite može imati velike posledice po imidž brenda, ali i po vašu karijeru.

 

Zbog toga vam savetujemo da krenete sigurnijim putem i naučite sve što možete od iskusnih eksperata za marketing ili upišete obuku za profesionalca u video-produkciji. Tek kada budete imali sva znanja koja su vam potrebna da postanete stručnjak, možete da dozvolite sebi eksperimente i improvizacije.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA