Novi iPhone moći će da prepozna LICE vlasnika

Iako nas nekoliko meseci deli od pojavljivanja novog iPhone-a, kompanija Cowen and Company objavila je da bi nova Apple-ova perjanica trebalo da dolazi sa tehnologijom koja će prepoznavati lica i pokrete

  • 15

Kompanija Apple bi na sledeći model iPhone-a mogla da ugradi senzore koji će omogućavati prepoznavanje lica i automatsko otključavanje telefona. Takođe, ovi senzori bi mogli da se koriste za proširenu realnost (augmented reality).

Ovo su najbolji smartfoni koji će se pojaviti 2017. godine!

Iako nas nekoliko meseci deli od pojavljivanja novog iPhone-a, kompanija Cowen and Company objavila je da bi nova Apple-ova perjanica trebalo da dolazi sa tehnologijom koja će prepoznavati lica i pokrete.

Njihov analitičar Timoti Arkuri navodi kako bi iPhone X (jer mu još nije poznato ime) trebalo da ima tu tehnologiju u OLED verziji, a nju će pokretati laserski i infracrveni senzori u blizini prednje kamere.

Takođe se pominje bežićno punjenje, a ta OLED varijanta navodno bi trebalo da ima ekran od 5,8 inča. Naravno, kako se radi o glasinama, ove informacije bi trebalo uzeti sa velikom dozom rezerve, jer se do septembra još puno toga može promeniti, piše "Business Insider".

Apple je još 2013. kupio kompaniju Primesense koja proizvodi infracrvene senzore i od tada se spominjalo kako bi ta tehnologija mogla da zaživi na nekom od budućih iPhonea. Ovaj novi senzor mogao bi da posluži kao nova metoda potvrđivanja identiteta vlasnika, ali i kao temelj za neke od tehnologija proširene stvarnosti koje bi mogli videti na telefonu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Merlinka

    23. januar 2017 | 16:05

    To je mogao i moj Samsung Galaxy Core jos pre 3 godine...

  • Vlada

    24. januar 2017 | 00:04

    Akoniste znali prvi telefon sa tac skrinom je apple. Tako da nemamo sta tu da pricamo

  • ???

    23. januar 2017 | 15:56

    Nije kao da je to postojalo još pre par godina...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA