ŽIVIMO U HOLOGRAMU?! Šokantna teorija menja sve što smo mislili da znamo o svetu

Za ovu teoriju postoji dosta dokaza, isto kao i za tradicionalnu ideju o strukturi univerzuma, tvrde astrofizičari sa Univerziteta Sauthempton

  • 3
Prelepe fotografije svemira Foto: Facebook/HubbleTelescope

Astrofizičari koji su analizirali pozadinu kosmičkih mikrotalasa i svetlost koja je ostala nakon velikog praska smatraju da bi naš univerzum zapravo mogao da bude ogroman i kompleksan hologram.

SVEMIR JE STVORILO INTELIGENTNO BIĆE: Izjava najpoznatijeg fizičara na svetu promeniće nauku zauvek!

Za ovu teoriju postoji dosta dokaza, isto kao i za tradicionalnu ideju o strukturi univerzuma, tvrde astrofizičari sa Univerziteta Sauthempton koji su sarađivali sa kolegama iz Kanade i Italije, piše "Independent".

Ono što mi vidimo kao naš univerzum moglo bi da se uporedi sa onime što vidimo kada gledamo 3D filmove u bioskopu. Isto kao u filmovima, mi osećamo dubinu predmeta koji je prikazan, iako znamo da on dolazi iz ravnog ekrana.

Naš univerzum bi mogao da bude uverljivija verzija iste stvari, što znači da možemo da dodirujemo objekte koji izgledaju i ponašaju se isto kao da su pravi.

Ideja o tome da je univerzum hologram pojavila se 90-ih godina. Ona sugeriše da sve informacije (ono što mislimo da vidimo kao stvarnost i vreme) se zapravo nalaze na ravnoj površini i u okviru njenih granica.

Foto: Facebook/HubbleTelescope Foto: Facebook/HubbleTelescope

- Zamisliste da sve što vidite, osetite i čujete u tri dimenzije zapravo potiče iz ravnog dvodimenzionalnog polja. Ideja je slična kao kod običnih holograma gde se trodimenzionalna slika dobija iz dvodimenzionalne površine, kao kod holograma na kreditnim karticama na primer- rekao je Kostas Skenderis, profesor matematike na Unvierzitetu Sauthempton.

Ovo istraživanje bi moglo da spoji dva glavna dela našeg razumevanja fizike - teoriju relativiteta i kvantnu teoriju.

Foto: Facebook/HubbleTelescope Foto: Facebook/HubbleTelescope

- Holografija je veliki korak unapred u načinu na koji shvatamo strukture i stvaranje našeg univerzuma - dodao je profesor Skenderis.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Panda majstor

    31. januar 2017 | 12:19

    Ja živim u Holokaustu!

  • Iskreno

    31. januar 2017 | 17:45

    Ja trenutno u Novom Sadu, a sutra na sabajle planiram skoknuti do holograma po platu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA