0

Facebook slavi 8. mart i to na način koji će pomoći svim ženama na svetu da postanu najuspešnije (VIDEO)

Za Marka Zakerberga i društvo sa Facebooka 8. mart nije komunistički praznik, već prilika za pružanje podrške ženama širom sveta

8 mart, fejsbuk, facebook
Foto: Profimedia, Pixabay

Facebook je povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, spremio niz prenosa uživo i drugih aktivnosti u njihovu čast.

Facebook uvodi novo dugme: Ovo ste jedva čekali, evo za šta ćete ga koristiti!

Za Marka Zakerberga i društvo sa Facebooka 8. mart nije komunistički praznik, već prilika za pružanje podrške ženama širom sveta.

Tako će, između ostalog, ponuditi posebno izdanje programa #SheMeansBusiness, pokrenutog prošle godine kako bi podržao i osnažio preduzetnice i kompanije u vlasništvu žena širom sveta.

Počevši od 16.30 sati po našem vremenu u utorak, 7. marta, tokom 24 sata političari, preduzetnice, nevladine organizacije i drugi će putem servisa Facebook Live deliti svoja znanja i iskustva te razgovarati o temama važnima za žene u poslovanju.

Pogledajte i poslušajte što na tu temu ima za reći Facebookova šefica finansija, Šeril Sendberg:

U razgovore se svi mogu uključiti, a u objave možete dodati i haštag #SheMeansBusiness. Na web stranici #SheMeansBusiness dočekaće vas zanimljive priče.

Uz celodnevne događaje, u Facebooku predlažu da se priključite lokalnim ženskim skupinama i događanjima te ih podržite objavom ili deljenjem odgovarajućeg videa ili ilustracije.

Prema Facebookovim podacima, 40 odsto poslovnih stranica u vlasništvu je žena, a njihov je broj rastao 60 posto od 2015. do 2016. godine.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: 8.mart, Dan Žena, Društvena mreža, društvene mreže, Facebook, Fejsbuk, Žene

foto dana

video dana