1

10 najskupljih telefona na svetu: Napravljeni su od dragulja i drugih dragocenosti, a koštaju više MILIONA EVRA (FOTO)

Kada vidite koliko košta najskuplji telefon na ovoj listi, neće vam biti dobro

Apple iPhone 3G Kings Button
Foto: Profimedia/Ferrari

Mobilni telefoni postali su potreba svih ljudi, a modeli koje ćete videti u nastavku ne može baš svako da priušti. U pitanju su telefoni napravljeni od egzotičnih i skupocenih materijala sa potpisima slavnih dizajnera, a cena im je daleko izvan dosega prosečnog džepa.

NOKIA 3310 JE NOVA ZVEZDA: 10 puta je popularnija od bilo kog drugog pametnog telefona!

10. Vertu Signature Diamond

Vertu je marka ekskluzivnih, skupih uređaja koji se proizvode u manufakturi, dakle ručno. Ovaj model izrađen je u samo 200 primeraka i bogato je ukrašen platinom i dragim kamenjem. Cena stoga nije ni mogla da bude mala te iznosi skoro 83.000 evra.

9. iPhone Princess Plus

Posebno izdanje Apple-ovog pametnog telefona delo je Pitera Aloisona, čuvenog austrijskog dizajnera. Izrađen je od zlata i od preko 300 sitnih dijamanata, zbog čega košta 165.000 evra.

8. BlackDiamon VIPN

Foto: vipn.ch

Foto: vipn.ch

Konceptualni telefon delo je Džarena Goha, još jednog dizajnera koji je dnevnicu zaradio na telefonima. Sony je dobro odrešio kesu da bi ga napravio, na što je nakalemio maržu i pustio ga u prodaju za 282.000 evra.

7. Vertu Signature Cobra

Neuobičajen dizajn ovog telefona na kojem se ističe ukras u obliku kobre na boku uređaja, delo je francuskih draguljara koji nisu štedeli na nakitu dok su radili na Vertu Signature Cobra. Rezultat njihovog truda košta 292.000 evra.

6. Gresso Luxor Las Vegas Jackpot

Predstavljen još 2005. godine, Gresso Luxor Las Vegas Jackpot izrađen je od afričkog drveta starog preko 200 godina, a dodatno je ukrašeno safirima. Luksuzan proizvod luksuzno i košta, pa ćete za njega izdvojiti 943.000 evra.

5. Diamond Crypto

Još jedan rad Pitera Aloisona vrišti luksuznim dodacima, od kojih se ističe 50 retkih dijamanata i nekoliko slojeva zlata. Cena mu je 1.200.000 evra.

4. GoldVish Le Million

Ovaj je telefon završio u Ginisovoj knjizi rekorda kao najskuplji mobilni telefon ikad prodan. GoldVish Le Million izrađen je, naime, samo u jednom primerku i to za nepoznatog gospodina koji ga je platio 1.220.000 evra.

3. iPhone 3G King’s Button

Foto: Profimedia/Ferrari

Foto: Profimedia/Ferrari

Prekrasan beli dijamant od 6,6 karata služi kao početno dugme ovom uređaju, koji je okružen i s nizom od 138 dijamanata. Ovaj impresivan luksuzni uređaj košta 2.155.000 evra.

2. Supreme Goldstriker iPhone 3G 32 GB

Zadnja maska ovog uređaja izrađena je od 22-karatnog zlata težine 71 grama te je pojačan s 53 dijamanta. Početno dugme takođe odiše skupoćom, jer se tamo nalazi 7-karatni dijamant. Vrednost mu je procenjena na više od tri miliona evra.

1. Diamond Rose iPhone 4 32 GB

Foto: Profimedia/Mavrixphoto

Foto: Profimedia/Mavrixphoto

Najskuplji telefon proizveden do danas zove se iPhone 4 Diamond Rose i košta nestvarnih 7,5 miliona evra. Rubovi su mu izrađeni od ružinog drveta, na što je načičkano čak 500 sitnih dijamanata. Umesto početnog dugmeta, na Diamond Rose iPhone 4 nalazi se 7,4 karata težak taster izrađena od dijamanta.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Dijamanti, Dragulji, iPhone, Mobilni telefon, Mobilni telefoni, Skupo, Vertu
Popularni komentari
  • Z
    Zivko

    Preko koje mreze ih daju kod nas.za dinar.da uzmem neki

foto dana

video dana