Google u borbi protiv ekstremista: Uvodi kontrolu sadržaja koji promovišu mržnju, napade i uvrede

- Znamo da kompanije koje se reklamiraju ne žele da vide svoje reklame pored sadržaja koji nije u skladu sa njihovim vrednostima - rekao je direktor poslovanja Google-a, Filip Šindler

  • 3

Posle odluke velikih kompanija da povuku svoje reklame sa vodećih internet platformi gde su plasirane uz neprikladan ekstremistički sadržaj, Google je saopštio da će uvesti nove alatke kojima će se tim firmama dati veća kontrola.

Google je konačno ubio najiritantiju stvar na celom internetu!

- Znamo da kompanije koje se reklamiraju ne žele da vide svoje reklame pored sadržaja koji nije u skladu sa njihovim vrednostima - rekao je direktor poslovanja Google-a, Filip Šindler, u postu na blogu te kompanije.

On je najavio da će Google od danas imati rigorozniji odnos prema sadržaju propagira mržnju, napade i uvrede, prenosi AFP.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DC

    21. mart 2017 | 11:27

    Nemoj samo da zabrane po#no hub...

  • Vule

    21. mart 2017 | 13:16

    To bi trebalo da rade I nasi listovi. Zabraniti vredanja ljudi po bilo kojoj osnovi : politickoj, rasnoj, nacionalnoj, seksualnoj, starosnoj, verskoj........

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA