Tuže Facebook, Google, Twitter i YouTube jer šire veliku opasnost zbog koje stradaju ljudi

- Bez optuženih kompanija Twitter, Facebook i Google, ekstremni razvoj Islamske države u jednu od najstrašnijih terorističkih grupa ne bi bio moguć - navodi se u saopštenju koje prenosi "Los Anđeles tajms"

  • 2

Porodice žrtava terorističkog napada u San Bernardinu u američkoj državi Kalifornija podnele su tužbu protiv društvenih mreža Twitter i Facebook, kao i protiv Google-a i Yahoo-a zbog pružanja mogućnosti širenja terorističke ideologije, preneli su kalifornijski mediji.

FBI platio više od MILION DOLARA za hakovanje AJFONA napadača u San Bernardinu!

U napadu je stradalo 14 osoba, a porodice žrtava tvrde da se teroristička ideologija ne bi tako širila da nije društvenih mreža.

- Bez optuženih kompanija Twitter, Facebook i Google, ekstremni razvoj Islamske države u jednu od najstrašnijih terorističkih grupa ne bi bio moguć - navodi se u saopštenju koje prenosi "Los Anđeles tajms".

Članovi porodica žrtava navode da je Islamska država putem socijalnih mreža direktno uticala na napade terorista, čak i kada oni koji su izvršili napad nisu bili u direktnom kontaktu sa terorističkom organizacijom, prenosi "Sputnjik".

Teroristički napad u San Bernardinu, koji su izveli Rizvan Faruk i njegova supruga Tašfen Malik, desio se 2. decembra 2015. godine. Napadači su ubijeni, a istražiooci su prilikom pretresa tela pronašli Malikove poruke na Facebooku, u kojima on pruža podršku džihadu i zaklinje se na vernost lideru Islamske države Abu Bakr Bagdadiju.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    4. maj 2017 | 13:53

    To jeste tacno...

  • Krsta.

    5. maj 2017 | 09:33

    Demokratija kao i internet društvene mreže su veoma pogodne za islamizaciju i terorizam....i ne samo to već i za perverziju ...jer nema kontrole. .bitan je novac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA