0

Naučite da crtate pomoću ove aplikacije: Treba samo da na papiru nacrtate 5 krugova i postaćete umetnik (VIDEO)

Ova zgodna aplikacija za iPhone i Android koristi Google-ovu tehnologiju Tango kako bi bilo koju fotografiju ili crtež pretvorila u skice

SketchAR aplikacija
Printskrin: Youtube/SketchAR

Nedavno se na Play Store i App Store marketima pojavila jedna veoma zanimljiva aplikacija koja će dobro doći svima koji nemaju talenat za crtanje. Reč je o aplikaciji pod nazivom SketchAR koja će od svakoga napraviti pravog umetnika.

Odmah instalirajte ove aplikacije: Sa njima ćete moći da pronađete svoj telefon ako ga izgubite!

Ova zgodna aplikacija za iPhone i Android koristi Google-ovu tehnologiju Tango kako bi bilo koju fotografiju ili crtež pretvorila u skice, koje se potom zahvaljujući izmenjenoj realnosti (augmented reality) mogu projektovati na površine u stvarnom svetu.

Aplikacija omogućava korisnicima da precrtaju slike na papir tako što će za početak nacrtati pet krugova na njegovim obodima. Ovi krugovi će poslužiti aplikaciji da se orijentiše i da pravilno pozicionira sliku na papir. Zahvaljujući izmenjenoj realnosti, korisnici vide gde treba da postave olovku i kuda tačno da vuku linije kako bi precrtali izabranu sliku s telefona.

SketchAR  je sjajna alatka za sve one koji žele da nauče da crtaju ali i za sve one koji žele da precrtaju crtež s telefona na površinu u stvarnom svetu.

Nažalost, ova aplikacije će raditi samo na Android uređajima koji podržavaju Tango Project, a to su Lenovo Phab 2 Pro i ASUS ZenFone AR. Sa druge strane, SketchAR će najnormalnije funkcionisati na svim iPhone-ima.

Ovu aplikaciju besplatno za iPhone možete preuzeti OVDE, a za Android OVDE.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Android, Aplikacija, Aplikacije, Crtanje, iOS, iPhone, SketchAR, Smartfon

foto dana

video dana