Ne propustite ih! Ovo su najbolji blogovi koje bi trebalo da prate svi programeri

Predstavljamo vam listu nekoliko sjajnih blogova koje bi svaki novi programer trebalo da prati

  • 0

Pravi blog o programiranju može da bude odličan  resurs za nove programere. Blogovi mogu da budu zabavni, jer su informativni, a informacije plasiraju tako da održavaju interesovanje, dok vas uvode u važne koncepte programiranja. Predstavljamo vam listu nekoliko sjajnih blogova koje bi svaki novi programer trebalo da prati.

The Crazy Programmer

Ovaj blog, za koji piše Niraj Mišra, stvoren je da pomogne svima onima koji uče ili razmišljaju o tome da počnu da uče da programiraju. Blog sadrži informacije o osnovnim programskim jezicima i temama, što ga čini veoma korisnim resursom za nove programere. Postoji mnogo tutorijala na ovom blogu, a uz to i deo koji uključuje besplatne e-knjige i softvere za preuzimanje.

Coding Horror

Coding Horror: Programming and Human Factors (Horori programiranja: programiranje i ljudski faktor) je napisao iskusni softverski programer Džef Atvud. Njegovi postovi često uključuju savete vezane za programiranje, vesti i informativni sadržaj, praćene korisnim vizuelnim efektima. Ovaj blog sadrži relevantan sadržaj o programiranju, predstavljen na optimističan, pitak način, ali i kroz zabavan stil, što ga čini savršenim za programere na svim nivoima.

Scott Hanselman

Blog Skota Hanselmana star je više od jedne decenije, a za njega piše upravo onaj čije ime blog nosi – web programer Skot Hanselman. Ovaj blog pokriva širok raspon tema, uključujući: tehnologiju, kulturu, dodatke i gadžgete, različitosti među njima, internet i kôd. Hanselman postavlja nove sadržaje skoro svakodnevno, što ovaj odličan i relevantan blog čini jednim od onih koje bi svi programeri trebalo da prate.

Foto-ilustracija: pixabay.com Foto-ilustracija: pixabay.com

Endjin

Endjin je blog za koji piše više autora i još jedan odličan blog ispunjen korisnim sadržajem. Blog Endjin sadrži uputstva, savete, istraživanja i još mnogo toga. Endjinov „Learning to Program – A Beginners Guide“, koji je napisao Metju Adams, predstavlja fantastičan vodič od 12 delova koji vas, korak-po-korak, uče osnovama programiranja, a odličan je i za potpune početnike i za neiskusne programere.

Code Better

Code Better pruža sadržaje sa fokusom na najbolje prakse, metode, alate za programiranje i tehnike. Ovaj blog ima više autora, a svi oni su programeri ili softverski developeri i inženjeri koji imaju svakodnevne programerske poslove, ali ipak stižu da dele korisne sadržaje svakodnevno. Ti sadržaji su mešavina ličnih iskustava i prikaza svakodnevnih poslova i projekata, u kombinaciji sa primerima i uputstvima koja vam daju uvid u razne tehnologije i poslove, kao i s raznovrsnim temama u oblasti razvoja softvera.

Joel on software

„Joel on Software“ (Džoel o softveru) je blog i vlog koji piše i vodi Džoel Spolski. On se fokusira na razvoj softvera, upravljanje, poslovanje i internet uopšte. Ovaj blog je star preko 14 godina  i na njemu možete da pronađete sve sadržaje koji su postavljani tokom tih 14 godina, što ga čini izuzetnim resursom za nove programere.

Foto-ilustracija: pixabay.com Foto-ilustracija: pixabay.com

Sajt sadrži i forum usmeren na poslovanje sa softverima, kao i delove posvećene onima koji su u potrazi za uspešnom karijerom.

My Programming Blog

Moj blog o programiranju, kako bi mogao da se prevede naziv ovog bloga, piše i vodi softverski i web developer Anatolij Spektor. Sadržaji postavljeni na ovom blogu sadrže primere i demonstracije različitih korisnih programerskih alata, prečica i trikova. Anatolij radi odličan posao objašnjavajući primere i tutorijale u okviru svojih postova na blogovima, što omogućuje lakše praćenje čak i onima koji su početnici.

Dr Dobb

Dr Dobov blog „The World of Software Development“ ima sadržaje koje piše deset iskusnih programera. Novi sadržaji koji su povezani sa programiranjem postavljaju se svakih nekoliko dana, a oni uključuju tutorijale, prezentacije alata i druge korisne stvari.

Ovaj sajt takođe sadrži vesti o programiranju, članke sa drugih stranica, izvorne kodove, video-materijale i izveštavanja o dešavanjima u svetu programiranja.

Blogovi su korisni i uvek ćete im se vraćati, ali nisu dovoljni. Ako želite da savladate programiranje, profesionalna obuka za programera je prvi korak.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA