Kraj jedne ere: Windows Phone je od danas zvanično MRTAV

I dok je većina korisnika prihvatila kraj Windows Phone-a pre godinu dana, kompanija AdDuplex procenjuje da skoro 80 odsto svih mobilnih Windows uređaja i dalje radi na Windows 7, 8 i 8.1 verzijama ovog sistema

  • 2

Kompanija Microsoft prekinula je zvaničnu podršku za uređaje sa Windows Phone 8.1 operativnim sistemom nakon više od tri godine.

MICROSOFT PRIZNAO PORAZ: Prodaja Windows Phone telefona gora neko ikad pre!

Ovaj potez označava kraj Windows Phone ere, iako milioni smartfona i dalje koriste ovaj sistem, piše "The Verge".

I dok je većina korisnika prihvatila kraj Windows Phone-a pre godinu dana, kompanija AdDuplex procenjuje da skoro 80 odsto svih mobilnih Windows uređaja i dalje radi na Windows 7, 8 i 8.1 verzijama ovog sistema. Svi ti uređaji sada više nemaju nikakvu podršku od strane Microsofta.

Windows Phone 8.1 je bio veliki "update" jer je doneo digitalnu asistentkinju Cortanu, centar sa notifikacijama, promene u interfejsu i brojna druga poboljšanja u samoj srži operativnog sistema. Ova verzija je predstavljala jedan od najvećih Microsoftovih pokušaja da Windows Phone učini prijamčivijim većem broju korisnika i skrene im pažnju sa Androida i iOS-a.

Danas, čak 99.6% svih proizvedenih telefona radi na Androidu i iOS-u, a Microsoft je odustao od proizvodnje sopstvenih telefona pod brendom Lumia.

Div iz Redmonda i dalje pruža podršku za uređaje sa Windows 10 Mobile sistemom, ali nije najjasnije šta će ta podrška uključivati u budućnosti. Microsoft je predstavio brojne promene u Windows 10 Creators Update-u za PC, ali nijedna od njih nije stigla do mobilnih uređaja.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA