OPPO N1: Prvi smartfon sa modifikovanom verzijom Androida (VIDEO)

CyanogenMod je izbacio prvi telefon sa modifikovanom verzijom Androida pod nazivom Oppo N1. Ono što vas može privući ovom uređaju je veća mogućnost prilagođavanja telefona vašim potrebama, kao i povećanje performansi

  • 3

CyanogenMod je najpoznatija modifikovana verzija Androida na svetu. Ono po čemu se razlikuje od klasične verzije ovog operativnog sistema je to što donosi brojne novine i poboljšanja kako bi korisnici svoje uređaje što više prilagođavali sopstvenim potrebama.

Tako na primer možemo menjati teme, izgled status bara i ono što je najbitnije, "overklokovati" procesor telefona kako bi dobili još bolje performanse. Naravno tu je još dosta novih mogućnosti namenjenih uglavnom korisnicima koji su malo iskusniji u ovome i vole da eksperimentišu.

Oppo N1 je dugo očekivani smartfon koji je specifičan po tome što pri kupovini možete da birate koju verziju softvera želite da koristite: klasični Android ili CyanogenMod. Ovo je prvi oficijalni uređaj CyanogeMod-a jer je do sada za njegovo ubacivanje bilo neophodno da se rutuje telefon.

Izgled ovog smartfona je specifičniji u odnosu na ostale Android uređaje, jer je ovo prvi model koji ima kameru koja se nalazi na vrhu i može se okretati. Ograničena serija ovog telefona dolaziće u svetloplavoj boji sa logom kompanije CyanogenMod.

Oppo N1 ima quad-core procesor na 1.7 Ghz, 2 Gb RAM memorije, kameru od 13 Mpix i Full HD ekran.

Dobra stvar je što je Google sertifikovao uređaj, što mu dozvoljava da koristi Google Play i zvanične aplikacije.

CyanogenMod se nada da će njihov operativni sistem postati treći najpopularniji u svetu posle iOS-a i oficijalnog Androida. Kompanije je nedavno dobila 23 miliona dolara od investitora što je najbolji pokazatelj da veliki broj ljudi veruje u ovaj projekat.

Za detaljnije specifikacije uređaja posetite sajt.

(Telegraf.rs/Izvor: The Verge)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xda

    28. decembar 2013 | 10:45

    Rom ( cynogen mod ) nema veze sa overcklockovanjem , za to je zaslužan KERNEL ,naučite šta je šta , sem toga na svaki rom može da se overclockuje itd samo je bitan kernel. Što se tiče cynogen moda oni su već godinama unazad treći tako da nema šta da se nadaju. Ko god da je zadužen za ove novosti mora više da se informiše :)

  • Aljosa

    6. februar 2014 | 18:07

    @xda je u pravu, cyanogenmod moze da ide na skoro sve Android telefone, i kao sto je vec @Xda rekao oni su vec 3. Po OS-u. Mada vjerovatno je ovaj debil sto je pisao mislio da zato sto ima performance u settingsu da je to overclock al dobro

  • Baki

    8. januar 2014 | 23:32

    Kolika ce biti njegova cijena , i nadam se da ce se pojavit u BiH !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA