STIGLA JE: Prva gej borilačka igra (VIDEO)

Igricu je napravio Majkl Patrik koji nije bio zadovoljan načinom na koji se video-igre odnose prema LGBT populaciji. Igra će se pojaviti do kraja januara za Android i iOS

  • 1

Nezadovoljan načinom na koji se video igrice odnose prema homoseksualcima Majkl Patrik  je rešio da napravi svoju borilačku video igru - Ultimate Gay Fighter.

 

Ja sam odrastao uz igre kao što su Mortal Kombat ili Street Fighter. Ultimate Gay Fighter je u čast njima. On podseća na borilačke igre s početka devedesetih - rekao je Majkl i istakao kako svi likovi u igri predstavljaju gej stereotipe, ali smatra da na taj način on ustvari ne ismeva LGBT zajednicu.

 

- Nije ideja da stvaram mržnju. Mislim da ako ismevate stereotipe onda to umanjuje njihov značaj. Ja sam gej, pa iako se ne uklapam u stereotipe, zašto da im se ne smejem? -rekao je Majkl.

 

Tvorac igre je i sam svestan da će ga zbog ovakve igre osuđivati u mnogim zemljama sveta, ali kako kaže on slavi i uživa u različitosti i nada se da će ljudi to uvideti.

 

Igrica će se pojaviti do kraja januara za Android i iOS operativni sistem.

 

Pogledajte kako Ultimate Gay Fighter izgleda u akciji:

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA