Google maps pokazuje korisnicima gde mogu da kupe drogu

Čovek koji je oktrio grešku tražio je uputstva za jedan restoran u Njujorku, ali se zabezeknuo kada mu je rečeno da skrene levo u kraj poznat po dilerima heroina

  • 0

Jedan blok Bruklina u Njujorku na Google mapama identifikovan je kao mesto gde možete kupiti drogu, prenosi Village Voice. Jedan od korisnika društvene mreže Reddit, našao je grešku i postavio je na ovaj sajt pitajući druge kako je moguće da se ovako nešto desilo. Najverovatniji odgovor je da se neko "zaigrao" sa Google-ovom opcijom koja omogućava postavljanja markera na mapi.

Čim se saznalo za ovaj propust, marker je obrisan, ali se koji dan kasnije pojavio na novoj lokaciji. Kada su pitali čoveka koji je otkrio ovo kako je uopšte primetio grešku, odgovorio je da je tražio uputstva za jedan restoran koji se nalazio u kraju, ali da se zabezeknuo kada je dobio odgovor da skrene levo u kraj sa drogom.

Pretpostavlja se da je marker postavio neki diler droge koji je želeo da promoviše posao, a taj kraj je inače poznat po problemima sa heroinom.

Kada je kompanija Google upitana o ovome, kratko su odgovorili da se zahvaljuju na tome što im je skrenuta pažnja na grešku, kao i da rade na njenom ispravljanju.

(Telegraf.rs / Izvor: huffingtonpost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA