≫ 

9 aplikacija od kojih sigurno 6 već imate na telefonu, a bukvalno vam isisavaju bateriju

Ako vam nisu neophodne aplikacije koje se nalaze u nastavku, odmah ih obrišite sa vašeg telefona

  • 4
Facebook, Snapchat, WhatsApp, Twitter,  aplikacije Foto: Pixabay

Dužem trajanju baterije nikako ne pomažu zahtevne aplikacije koje većina ljudi svakodnevno koristi. Ukoliko neku od sledećih aplikacija imate instaliranu na vašem smartfonu, predlažemo vam da joj nađete alternativu ili je obrišete ukoliko vam baš i nije neophodna.

Google napravio aplikaciju koja vam štedi mobilni internet: Treba samo da je instalirate i uključite jednu opciju!

Facebook i Facebook Messenger

Foto: Pixabay.com

Razlog zbog kojeg sve češće provodite vreme na Facebooku i Messengeru uz telefon povezan na punjač nije slučajnost. Obe aplikacije su se u poslednje vreme prilično "ugojile" te vrlo efikasno multimedijalnim sadržajem crpe energiju iz vaše baterije. Ako mislite da uštedite nekoliko ekstra minuta baterije, suzdržite se od ove društvene mreže.

Alternative koje troše manje energije: Facebook Lite, Messenger Lite (Android).

Snapchat

Foto: Pixabay

Snapchat je prilično zabavna aplikacija koja smartfonu oduzima hrpu resursa: bilo to memorije ili baterije. Ova aplikacija jedan je od najvećih ubica baterije smartfona te može da zauzme hrpu prostora na uređaju ako jako dobro ne pazite. Ne verujete nam? Samo bacite pogled na settings > mobile data. Iznenadićete se.

Whatsapp

Foto: Flickr/portalgda

WhatsApp je onaj tip aplikacije koji, ako ga koristite dovoljno dugo, može dramatično da potroši vašu bateriju. Poigrajte se fotoaparatom, pošaljite nešto podataka i ubrzo ćete posezati za punjačem.

Netflix

Foto: Profimedia/Alamy

Netflixove mobilne aplikacije služe kako bi u pravom vremenu na vašem uređaju prenosile multimedijalni sadržaj visoke rezolucije. Dodatna pitanja poput 'zbog čega mi onda Netflix prazni bateriju brže od malo koje druge aplikacije' relativno su suvišna. Želite da uštedite? Suzdržite se od gledanja serija u tramvaju i autobusu.

9GAG

Beskonačno skrolovanje ovom popularnom aplikacijom dosta često korisnicima pojede po nekoliko sati. 9GAG pored prilično velike baterije zahteva i povezanost na internet, što znači da korisnici mobilnog interneta i te kako moraju da obrate pažnju na potrošnju, što baterije, što često ograničenog mobilnog interneta.

Outlook

Foto: Microsoft

Često gledate mailove i dozvoljavate aplikaciji da povlači podatke dok ne koristite telefon? Pripremite se za dosta brz povratak punjaču. Najveći krivac iza prazne bateriju u ovom je slučaju sinhronizacija podataka koja, ako je koristite često, vrlo brzo prazni bateriju.

Alternative koje troše manje energije: Inbox.

Instagram

Foto: Pixabay.com

Poznata aplikacija za pregledanje slika Instagram standardni je ubica baterije mobilnih telefona. Fotografije, fotografije i još fotografija dosta često mogu dokrajčiti i 'najotpornije' baterije.

Google Maps

Foto: Flickr/ stevegarfield

Situacija s Google Maps je relativno jednostavna - da bi je pokretao, vaš smartfon mora da troši bateriju i internet, GPS te što je najvažnije od svega - vi želite da ekran sve vreme bude uključen. Kratak savet: ako putujete negde i planirate da Google Maps koristite za navigaciju, nadamo se da nosite auto-punjač ili ekstra bateriju.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA