Snouden napravio aplikaciju koja će vam čuvati kuću: Instalira se na stari telefon i prati da li vas neko tajno prisluškuje (VIDEO)

Haven je trenutno dostupna za Android i zamišljena je da se instalira na neki stariji uređaj koji nije u upotrebi

  • 0

Poznati svetski uzbunjivač Edvard Snouden objavio je aplikaciju Haven koja bi trebalo da poveća sigurnost doma svakog ko je instalira.

SNOUDEN OTKRIO: Mogu da vam hakuju telefon samo jednom porukom!

Haven je trenutno dostupna za Android i zamišljena je da se instalira na neki stariji uređaj koji nije u upotrebi.  Aplikacija tada koristi sve dostupne senzore uređaja , mikrofon i kameru, kako bi pratila dešavanja u okolini.

Svaku aktivnost koju zabeleži u vidu zvuka, slike i promene osvetljenja ili pokreta, Haven šalje direktno na telefon korisnika, kako bi on bio siguran da mu niko neovlašćeno ne ulazi u kuću, sobu, kancelariju i slično.

Svi podaci sa nadzornog uređaja do korisnikovog primarnog telefona šalju se aplikacijom Signal kojoj Snouden najviše veruje kada je u pitanju "end-to-end" enkripcija.

Dodatno, napredni korisnici mogu aplikaciji Haven pristupati i preko Tor mreže kako bi ta komunikacija bila što manje vidljiva trećoj strani.

Najveća prednost ove aplikacije trebalo bi da bude nadzor nad ostalim uređajima u domu, kako bi se osiguralo da ljudi s fizičkim pristupom istima na njih ne instaliraju neki malver za praćenje aktivnosti ili neki drugi zloćudni program.

Snouden je ponudio svim zainteresovanima da dođu i do čistog programskog koda ove aplikacije (besplatno i open source), koja se za sada može instalirati samo na Android uređajima.

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA