≫ 

Evo kako možete da provalite da li neko ima lažne pratioce na Instagramu

Najbolji način da otkrijete lažne influensere

  • 2
Phonies - Aaron Paul Foto: Dan Rubin

Osobe sa ogromnim brojem pratilaca na Instagramu, takozvani influenseri, sa velikim brojem lajkova i komentara dobijaju i veliku moć - koji mnogi dobro naplaćuju.

Međutim, tu su i oni koji su svoju "slavu" stekli kupovinom lažnih naloga koji samo pumpaju broj pratilaca, ali zapravo nemaju nikakvu pravu težinu.

Ako želite da proverite da li osoba koju pratite zaista ima šta da kaže i pokaže - i zbog toga je prati puno ljudi, ili je u pitanju ko se koristi lažima i obmanama, obratite pažnju na ove stvari:

1. Proverite njihove pratioce

Foto: Pixabay.com

Mnogo je lakše otkriti da li neko ima lažne pratioce nego što mislite.

Obratite pažnju na ove crvene zastavice:

- Pratioci bez profilnih fotografija ili postova: Ako nekog influensera prate ljudi koji nikada nisu ništa objavili ili nemaju profilnu sliku, sa velikom sigurnošću možete da pretpostavite da su pitanju lažni pratioci.

- Nebitni ili spamerski komentari: Ako obratite pažnju na njihove pratioce i osobe koje oni prate, možda ćete videti jedan ili dva naloga za kupovinu fanova. Ovo su ozbiljni znakovi upozorenja da neko gradi lažni imidžuz pomoć fejk pratilaca.

2. Obratite pažnju na to šta pratioci rade

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Ako neko ima na hiljade pratilaca, možete očekivati da će imati proporcionalan broj lajkova ili komentara.

Instagram nalozi sa velikim brojem fanova i jako malim brojem komentara i lajkova (engejdžemnt) najverovatnije imaju pregršt lažnih pratilaca.

Najbolje je da podelite ukupni broj lajkova i komentara sa ukupnim brojem pratilaca kako biste otkrili pravu istinu.

Ovo je veoma važno jer je veliki borj Instagram korisnika otkrio da kupovinom pratilaca može da podigne svoj status i počne da zahteva novac za određene objave.

Međutim, s obzirom na to da su u pitanju lažni nalozi, ovakve objave imaju veoma malo efekta naspram novca koji je takvom influenseru plaćeno.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA