≫ 

Da li Google u tajnosti radi na propasti Androida kako bi rešio njegov najveći problem?

Možda mislite da su ovo tužne vesti - ali nisu!

  • 0

Google se tiho okreće budućnosti u kojoj neće biti Androida. Ili, Android budućnosti neće više raditi na način na koji ga danas koristimo.

Apple opasno isprozivao vlasnike Androida u novim reklamama (VIDEO)

Možda ste već čuli za Googleov ne-toliko-tajni projekat Fuchsia, ali ako niste, u pitanju je projekat koji za cilj ima donošenje istog iskustva korišćenja na uređaje različitih dimenzija ekrana - bilo da su u pitanju telefoni, tableti ili kompjuteri.

Kompanija trenutno još nije spremna da ga lansira, i nije poznato kada će biti dostupan, ali kada Fuchsia postane realnost, mogla bi da popravi jednu od najgorih stvari u vezi sa Androidom: Fragmentaciju.

Foto: Flickr/ yamagiwa200

Google je na MWC tehnološkom sajmu u Barseloni predstavio proizvod koji u velikoj meri podseća na Fuchsiu i u velikoj meri potvrđuje da Google zaista radi na potpuno novom korisničkom iskustvu.

Proizvod se zove Flutter i dostupan je na adresi flutter.io. On dozvoljava koderima da stvaraju aplikacije koje će raditi i na iPhone i Android uređajima, i to mnogo brže nego što je to sada slučaj.

Ali ovo nije jedini problem koji bi u budućnosti mogao da bude rešen. Android fanovi nisu previše srećni zbog činjenice da pojedine aplikacije i igre prvo stižu na iPhone, pa tek onda na Android. Ali sa Flutterom, developeri će imati alat koji im dozvoljava da brzo programiraju aplikacije koje rade na više operativnih sistema i lako se prilagođavaju različitim tipovima uređaja.

Google tvrdi da zbog Fluttera developeri neće morati da prave kompromis po pitanju kvaliteta ili performansi, kao i da će stvarati aplikacije brže nego ikada pre.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA