Nemaju je ni Twittter, ni Instagram: Nova Facebook opcija će vaše statuse učiniti još boljim

Facebook testira novu opciju koja bi korisnicima omogućila postavljanje glasovnih zapisa tj. voice clip-ova na status

  • 0

Pored dosadašnjih opcija postavljanja teksta, fotografija i video zapisa, kompanija Facebook smatra da bi snimanje glasa moglo da upotpuni doživljaj korišćenja ove aplikacije i korisnicima pruži novi nivo u personalizovanju sadržaja koji putem ove platforme dele sa prijateljima.

Prethodnih godina, Facebook je već preduzeo značajne korake na polju personalizacije sadržaja, uvodeći Facebook Story, kastomizaciju News Feed-a i favorizovanje postova prijatelja.

Facebook već nudi opciju deljenja glasovnih zapisa u okviru privatnih poruka putem Messenger aplikacije, ali rast popularnosti podkasta u poslednjih nekoliko godina doveo je do razmatranja uvođenja nove opcije deljenja voice klipova i putem statusa.

Time bi Facebook mogao da postane pionir u uvođenju koncepta mikropodkasta, kao što je Twitter učinio uvođenjem mikrobloginga.

Da bi postavili Voice clip na svoj status, korsinicima ce biti dostupna opcija Add Voice clip, koja će se nalaziti u meniju za postavljanje statusa, pored ostalih opcija postavljanja fotografija, video klipova, lokacije ili tekstova.

Dužina trajanja glasovnog zapisa neće biti vremenski ograničena, a nakon snimanja korisnici će moći da ga preslušaju (ali ne i da ga menjaju), i potom da ga podele sa prijateljima na NewsFeed-u.

Foto: Pixabay.com

Iz kompanije Facebook navode: “Oduvek smo težili tome da ljudima pomognemo da se putem Facebooka povežu sa porodicom i prijateljima i dele sadržaj na njima najautentičniji način. Opcija glasovnih zapisa pružiće ljudima novi način da izraze sebe.”

Testiranje ovog apdejta se za sada obavlja na tržištu Indije, koje se kako zbog izvesnog stepena saturacije Facebook-a na zapadnim tržistima, tako i svojom veličinom i raznolikim dijalektima, pokazalo kao optimlano rešenje.

Ukoliko se opcija Voice klipova pokaže kao dobar potez, u narednom periodu bismo mogli viđati nove produžene funkcije i mogućnosti na ovom polju.

Facebook je krajem prošle godine takođe objavio i planiranje uvođenja smart spikera, po imenu Portal, koji bi putem jednostavnih glasovnih komandi korisnicima omogućavao objavljivanje statusa, lajkovanje i uopšteno lakše korišćenje Facebooka, bez potrebe za korišćenjem telefona radi ulaska na platformu i kucanja tekstova.

foto: shutterstock

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA