Facebook otkrio nova podešavanja koja će štititi vaše podatke - evo i kako

Ako vas pre nekoliko nedelja nije brinula privatnost na Facebooku, sada vas sigurno zanima.

  • 0

Društvena mreža se našla na udaru medija i korisnika nakon vesti da je 50 miliona profila predato kompaniji Cambridge Analytica i iskorišćeno za predsedničke izbore u SAD 2016. godine.

Facebook je prećutao jednu veoma važnu stvar - a to niko nije primetio

Sada, 11 dana nakon što su ove infromacije otkrivene, Facebook nakon izvinjenja Marka Zakerberga pravi još jedan korak kako bi nam pokazao da ozbiljno shvata naše lične podatke.

Facebook je najavio da će uskoro predstaviti nove opcije koje će nam dozvoliti da bolje kontrolišemo svoju privatnost na ovoj društvenoj mreži.

Foto: Pixabay.com

Promene uključuju "lakše pronalaženje i korišćenje" ovih podešavanja i stavljanje svih opcija na jedno mesto.

Ali najvažnij astvar će svakako biti mogućnost da obrišete šta god poželite sa svog profila ili timelinea i tako sprečite korišćenje tih podataka u neke druge svrhe.

Evo koje ćete sve opcije uskoro dobiti:

- Privacy settings in one place: Uprošćava podešavanja koja su do sada bila raštrkana na preko 20 različitih ekrana

- Privacy Shortcuts menu: Spaja sve metode zaštite podatak kao što je autentifikacija iz dve faze i kontrolu oglasa kako biste lakše kontrolisali ko vidi vaše postove

- Access Your Information tool: Moćićete da pristupite, menjate i brišete informacije sa vašeg profila ili timelinea - uključujući tu postove, reakcije, komentare i istoriju pretrage

- Secure download of all Facebook data: Moćičete da skinete sve fotografije, postove i kontakte, i prebacite ih na drugi servis

U pitanju je svakako velika promena koja pokazuje da je Facebooku stalo do svojih korisnika i da ih ne koristi samo kako bi zarađivao novac od oglasa.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA