Skype pozivi i poruke su upravo postali neprobojni za hakere - pogledajte kako se aktivira nova opcija

Nova opcija nije automatski aktivirana, ali obećava veću sigurnost za sve koji koriste Skype

  • 1

Nakon meseci napornog rada, Skype privatni razgovori su postali stvarnost. Korisnici uređaja na Androidu i iOS-u, kao i na desktop platformama, sada mogu da uključe enkripciju od početka do kraja za sve pozive i tekstualne poruke.

Ako osoba koja prima poziv ili poruku prihvati vaš zahtev, nova tehnologija će vašu komunikaciju bolje zaštititi od prisluškivanja.

Tvorac Skypea za Telegraf otkriva svoju tajnu uspeha, šta je inoviranje u nulama i zašto nije želeo da ima tehničku podršku

Ipak, nova opcija dolazi sa određenim ograničenjima. Na uređaju je moguće imati samo jednu privatnu konverzaciju. Konverzacije je moguće prebacivati na druge uređaje, ali će poslate i primljene poruke onda biti vidljive sam ona tom jednom uređaju.

Foto: Skype

I naravno, u pitanju je opcija koju možete, ali ne morate da aktivirate.

Ako ipak želite da imate maksimalnu zaštitu koju Skype nudi, prilikom započinjanja poziva ili slanja poruke, potrebno je da u meniju izaberete "New Private Conversation" i sve što kažete i otkucate će biti enkriptovano.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • R line

    21. avgust 2018 | 12:29

    Skajp pa to koriste još samo informatički metuzalemi.....viber je br.1 pa sve ostalo ako se setim nekada

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA