Google u pismu otkrio da i dalje dozvoljava nekome da skenira i čita vaše mejlove

Kada je zarada u pitanju, privatnost i nije toliko bitna

  • 1
Mejl, Gmail

Foto: Pixabay.com

Gmail, mejl servis koji trenutno koristi preko 1.4 milijarde ljudi širom sveta, dozvoljava developerima da integrišu svoje servise na ovu mejl platformu, kao što su planeri za putovanja i drugi sistemi za menadžemnt.

- Developeri mogu da dele podatke sa trećim licima sve dok su transparentni u vezi sa načinom na koji će oni biti korišćeni, izjavili su predstavnici Googlea.

Google je upravo bez ičijeg znanja promenio jedno podešavanje na gomili aktivnih Android telefona

Kompanija takođe svojim korisnicima nudi pravila korišćenja kojima je lako pristupiti i na osnovu kojih mogu da odluče da li će dozvoliti nekome pristup svojim podacima, izjavila je.

Foto: Flickr/Cairo

Korisnici mogu da vide i uklone dozvole aplikacijama na svojoj Google Account stranici - ili jednostavno mogu da odluče da ne preuzmu određenu aplikaciju.

Google je prošle godine prestao da skenira Gmail poštu u svrhu reklamiranja, a zaposleni u ovoj kompaniji mogu da pročitaju određen mejl samo u "veoma specifičnim situacijama gde je potrebno tražiti i dozvolu za takvu radnju", ili za bezbednosne situacije, kao što su istrage o zlostavljanju ili zloupotrebi.

Svi ovi podaci iznešen su u pismu koje je Google poslao zakonodavnim telima SAD.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA