≫ 

Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije ITS uručila diplome studentima, a najboljima dodeljene i nagrade

Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije ITS proslavila je Dan škole.

  • 0

Na svečanosti upriličenoj tim povodom dodeljene su diplome studentima koji su završili studije u proteklih godinu dana, a uručene su i nagrade najboljim studentima svih godina.

Studenti imali na raspolaganju da upišu i uspešno završe jedan od sledećih programa:

- Informacioni sistemi

- Informacione tehnologije

- Računarska multimedija

- elektronsko poslovanje

Svi oni koji su rešili da nastave da se dalje stručno usavršavaju na raspolaganju imaju i diplomu master strukovnog inženjera informacionih tehnologija.

Master studije na ITS-u pružaju široki spektar znanja iz informacionih tehnologija na celokupnom procesu projektovanja, izrade i implementacije softvera. Dobićete znanja iz sledećih oblasti: Cloud Computing, Data Science, Big Data, Mobile Development, digitalna forenzika, kriptografija, Data Mining, napredne veb-tehnologije, obezbeđenje kvaliteta softvera, napredno 3D modelovanje, itd.

Proslavu Dana škole ITS-a su, između ostalih, uveličale kompanije koje zapošljavaju studente ITS, i sa kojima ITS uspešno sarađuje prilikom pronalaženja posla i organizovanja prakse za studente.

Foto: Telegraf/ITS uspešno sarađuje sa velikim kompanijama prilikom pronalaženja posla i organizovanja prakse za studente.

Prisutnima se pre svih obratio direktor Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije, dr Slavko Pokorni.

Dr Pokorni je istakao je da je ovo je svečani tenutak i za diplomce i za ITS. Naglasio je da su upornim radom diplomaca, od kojih su mnogi već zaposleni, stekli primenjiva znanja, koja će im omogućiti uspešnu karijeru u jednoj dinamičnoj oblasti, kao što su informacione tehnologije, gde moraju biti spremni na stalno učenje, a ITS im je pored strukovnog obrazovanja koje prvenstveno priprema za posao, pružio i osnovu za dalje učenje.

On je napomenuo je da su se diplomci ovim činom uspeli na prvu stepenicu visokog obrazovanja, a to je završen osnovni studije, a da im je ITS pripremio i drugi stepen visokog obrazovanja, a to je atraktivni master strukovni studija, usklađen sa potrebama tržišta, očekujući da će zbog toga neki da se vrate ponovo u ITS, i zaželivši im dug i uspešan rad.

Posebno je istaknut uspeh diplomaca ITS, koji pronalaze posao odmah posle diplomiranja, a pojedini još u toku studija. U tome zaslugu ima i projektni centar ITS gde studenti rade na realnim projektima iz privrede.

Poslednja istraživanja pokazala su da je 92.86 odsto ITS diplomaca uspešno pronašlo zaposlenje, ili nastavilo školovanje ma master studijama.

Ovako impresivnom procentu uspešnosti doprinosi i svakodnevno korišćenje novih tehnologija u nastavi, ali i visokostručni kadar koji studente sprema za sve izazove koje buduće zapolsenje može da im predstavi uz pomoć praktičnog znanja i radom na projektima sa inženjerima Comtradea.

Foto: Telegraf/Diplomci ITS gotovo uvek pronalaze posao odmah posle diplomiranja

Na svečanosti su dodeljene i medalje onim diplomcima čija je prosečna ocena tokom studija bila veća od 9.00, najboljim studentima svih godina, istaknutim sportistima, studentima koji su se istakli u vannastavnim aktivnostima i radu sekcija.

Nakon dodele diploma, diplomci su proslavili kraj svog školovanja i postignute uspehe uz koktel u IT klubu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA