Kako da izgradite samopouzdanje dok tražite posao?

Puno je načina da dobijemo dodatno samopouzdanje koje nam može pomoći da u procesu traganja za radnim mestom budemo što uspešniji

  • 0

Potraga za poslom je za većinu nas prilično izazovna. Slanje biografija, pisanje motivacionih pisama i odlasci na intervjue predstavljaju situacije u kojima se od nas traži da se predstavimo u najboljem svetlu, a to mnogima nameće dodatni stres. Puno je načina da dobijemo dodatno samopouzdanje koje nam može pomoći da u procesu traganja za radnim mestom budemo što uspešniji.

Otkrivamo par trikova koji vam mogu pomoći:

Vežbajte kako da se predstavite - velika je verovatnoća da ćete dobiti priliku da se predstavite i kažete par rečenica o sebi. Zato je dobro imati spreman tekst ili barem osnovne infomacije o sebi. Važno je da istaknete osnovne podatke, prethodno iskustvo i motivaciju za posao koji očekujete. Kada se dobro predstavite, dobijate dodatno samopouzdanje, a osoba koja sa vama razgovara stiče utisak da ste spremni i sigurni u sebe.

Pripremite listu neprijatnih pitanja koja mogu da vam budu postavljena - kada napišete pitanja  koja vam deluju kao "najgora moguća", spremite odgovore  za koje mislite da bi bili odgovarajući i razmotrite ih sa blliskim osobama. Oni će vam najverovatnije dati iskreno mišljenje o tome šta bi trebalo da kažete i kako da uobličite odgovore. Kada uradite ovu vrstu pripreme, bićete spremniji da reagujete u sličnim situacijama na intervjuima, jer vas pitanja neće iznenaditi.

Pohađajte kurseve, prijavite se za praksu ili volontirajte - postoji puno besplatnih edukativnih programa, kako na internetu, tako i u okviru različitih organizacija u vašem okruženju. Mnogi od njih su veoma korisni i mogu vam dati uvide u znanja koja vam nedostaju. Takođe, praksa je uvek dobar način da steknete znanja i veštine koje poslodavci traže, a može vam otvoriti vrata i za samo zaposlenje. Izdvajamo programe u okviru platforme Coca-Cola mladima koji pružaju priliku za usvajanje novih ličnih i poslovnih veština, praksu ili pak zaposlenje. Potrebno je samo da ustanovite koji program odgovara vašem niovu obrazovanja, ambicijama i interesovanjima i prijavite se za učešće. Ukoliko ispunjavate uslove i pokažete posvećenost i volju, velika je verovatnoća da će vam učešće u njima otvoriti nove mogućnosti! Više o programima pronađite na coca-colamladima.rs.

(Telegraf.rs/ PR)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA