ITAcademy i Kraljevska fondacija i ove godine nagradile najbolje đake najsavremenijim IT školovanjem

Saradnja koja je započeta prošle godine nastavljena je i ove.

  • 1

ITAcademy i Fondacija Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra za obrazovanje i kulturu nagradile su 25 najuspešnijih maturanata – đaka generacije iz Srbije i Republike Srpske. Oni su dobili priliku da u narednih godinu dana pohađaju najsavremenije jednogodišnje IT školovanje na ITAcademy.

Na prijemu koji je održan tim povodom na Belom dvoru, 12. septembra, okupili su se nagrađeni učenici, njihovi roditelji, ali i prošlogodišnji dobitnici, koji su svojim mlađim kolegama preneli utiske koje nose sa jednogodišnjeg školovanja na ITAcademy.

Uspešna saradnja Kraljevske fondacije i kompanije LINK group započeta prošle godine nastavila se i ove, pa će zahvaljujući njoj najbolji đaci sa ovih prostora dobiti priliku da besplatno pohađaju jednogodišnje IT programe i školuju se za neka od najtraženijih zanimanja današnjice. Uspešna saradnja Kraljevske fondacije i kompanije LINK group započeta prošle godine nastavila se i ove, pa će zahvaljujući njoj najbolji đaci sa ovih prostora dobiti priliku da besplatno pohađaju jednogodišnje IT programe i školuju se za neka od najtraženijih zanimanja današnjice.

- Informacione tehnologije su najbolji izbor za obrazovanje svakog učenika. Školovanje iz ove oblasti pruža im najveće šanse za zaposlenje. Svaka kompanija koja je uspešna ima IT sektor i potražnja za školovanim kadrovima sve je veća. Zato sam srećan što smo zajednički pokrenuli ovu značajnu akciju - rekao je Nj.K.V. prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević.

„Iskoristite šansu da postanete digitalni lideri”

Foto: Promo

Na Belom dvoru održan je koktel za sve prisutne, a predsednik kompanije LINK group Valentin Kuleto porazgovarao je sa dobitnicima školovanja na ITAcademy i podelio im korisne savete. Na Belom dvoru održan je koktel za sve prisutne, a predsednik kompanije LINK group Valentin Kuleto porazgovarao je sa dobitnicima školovanja na ITAcademy i podelio im korisne savete.

- Pokazali ste da ste odgovorni mladi ljudi i da zbog toga zaslužujete naše ogromno poštovanje. I neizmerno mi je drago što ćete biti polaznici jedne od naših škola. Lično duboko verujem da su pred nama budući digitalni lideri koji će se uz našu nesebičnu pomoć obrazovati za zanimanja budućnosti. Želim vam da ostvarite svoje dečačke i devojačke snove, jer svi imamo snove, a samo neki od nas ih i ostvare. Ako vam LINK group u tome bude pomogao, moji saradnici i ja bićemo veoma srećni - rekao je Valentin Kuleto.

Ovogodišnji dobitnici školovanja dobili su korisne savete od svojih prethodnika koji su prošle godine završili ITAcademy online. Đorđe Ogrizović, jedan od prošlogodišnjih laureata, oduševljen je koliko je znanje koje je dobio primenljivo u njegovom budućem zanimanju.

- Svrha ovog jednogodišnjeg kursa je da IT prenesem u svoj budući posao koji će biti u vezi sa zaštitom životne sredine i to ću sigurno uspeti. Odabrao sam program softver development i već sada me raduje mogućnost da nastavim usavršavanje u ovoj oblasti - rekao je Đorđe Ogrizović.

Online učenje na ITAcademy i međunarodno priznati sertifikati u IT oblasti

Izabranim đacima generacije iz Srbije i Republike Srpske školovanje je dodelio prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević. Oni će ITAcademy pohađati online, preko najsavremenije platforme za učenje preko interneta. Na kraju školovanja dobijaju mogućnost da polažu za neki od svetski priznatih sertifikata u IT oblasti, kao što su Microsoft, Cambridge, Zend, Oracle, Adobe, Autodesk, Cisco i mnogi drugi.

- Doživela sam ovu nagradu kao veliku priliku da unapredim svoje znanje iz oblasti informatike, da učim od najboljih IT stručnjaka, možda steknem neki od svetski priznatih sertifikata i to je stvarno bila prilika koja se ne propušta. Odlučila sam se za smer programiranja, softversko inženjerstvo, jer plan i program odgovara mojim interesovanjima i ambicijama - rekla je Lenka Ristivojević.

Kompanija LINK group čestita nagrađenima i želi im mnogo sreće u budućem školovanju i životu kako bi znanje koje steknu u okviru našeg obrazovnog sistema uspeli da primene u budućem poslu. Na tom putu imaće našu nesebičnu podršku.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA