Evo koliko se razlikuju dva nova modela iPhone-a (FOTO)

Nakon što je Apple predstavio svoje nove uređaje, fanovi se sada pitaju koje su ključne razlike među dva nova modela iPhone-a. U nastavku pročitajte po čemu se ova dva pametna telefona bitno razlikuju

  • 17

Kompanija Apple juče je predstavila dva nova iPhone-a, 6 i 6 Plus. Oba modela su veća od prethodnika, iPhone 6 Plus spada u kategoriju fableta sa ekranom od 5.5 inča, dok manji ima displej od 4.7 inča.

 

U nastavku pročitajte koje su ključne razlike dve nove perjanice kompanije Apple.

 

VEĆI EKRANI

 

 

Ovo je razlika koje se uočava u samom početku. Čak je i manji iPhone od 4,7 inča drastično veći u odnosu na svog četvoroinčnog prethodnika. Međutim, on je još uvek manji od modela kao što su Samung Galaxy S5 (5,1 inč) i HTC One M8 (5 inča).

 

Sa druge strane 5.5-inčni iPhone 6 Plus bez ikakvih problema može da stane rame uz rame sa trenutno najvećim modelima na tržištima, kao što su Samsung Galaxy Note 4 (5,7 inča) i LG G3 (5,5 inča). Iako veliki modeli telefona dolaze sa stajlsuom (olovkom), iPhone 6 Plus neće.

 

Umesto toga, Apple je rešenje problema ugradio u sam iOS, pa će tako veći iPhone podržavati "landscape" mod po prvi put.

 

REZOLUCIJA I KAMERA

 

 

Pored razlike u veličini displeja, novi iPhone-i će imati i razliku u rezolucijama, ali se oba uređaja svrstavaju u novu "Retina HD" kategoriju. iPhone 6 Plus ima Full HD rezoluciju od 1920 x 1080 sa gustinom od 401 piksela po inču (ppi), dok manji iPhone 6 ima rezoluciju od 1334 x 750 i gustinu od 326 ppi.

 

Oba modela imaju poboljšanu zadnju kameru od 8 megapiksela, dok prednja ima 2,1 MP. iPhone 6 Plus ima i dodatnu prednost u vidu optičke stabilizacije slike, što je značajno poboljšanje u odnosu na digitalnog stabilizaciju slike koju ima manji rođak.

 

BATERIJA

 

 

Baterija na oba uređaja je poboljšana. Naravno, iPhone 6 Plus ima impresivniju autonomiju, pa je tako kompanija Apple izjavila da će telefon izdržati 16 dana na standby-u, 80 sati slušanja muzike, 14 sati gledanja video klipova i 12 sati korišćenja interneta.

 

Što se tiče običnog iPhone-a 6, on će izdržati 10 dana na standby-u, 50 sati reprodukovanja muzike, 11 sati gledanja video klipova, i između 10 i 11 sati surfovanja internetom.

 

DEBLJINA I TEŽINA

 

 

Kada je u pitanju debljina novi iPhone-i se među sobom razlikuju samo 2 mm. iPhone 6 je tanji i ima samo 6,9mm, a veći "brat" je deblji sa 7,1mm.

 

Kada je težina u pitanju, logično je da je iPhone 6 Plus teži sa 172 grama, dok manji iPhone 6 ima 129 grama.

 

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

 

(Telegraf.rs / Izvor: mashable.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    10. septembar 2014 | 20:37

    Hahahahaha...slatko se nasmejah..10 dana baterija...hahaha..pa pumicete ga bre 2 puta dnevno..sta vam je..ne postoji na svetu baterija koja toliko drzi..pricali su bajke..safirno staklo ovo ono..povecali malo ekran i iskopirali HTC i sad su kao najbolji..jos nas ubedjuju da je 8 megapiksela bolje nego 16..pa nismo mi veverice..

  • Aleksandar

    10. septembar 2014 | 21:40

    Ovo je smešno, HTC One M8 u standby modu izdrži 30 dana, a ovaj 10... Rezolucija 1334x750? Ni do kolena trenutno najboljim telefonima trenutno kao što su Z2, S5, M8 i G2. 8MP? I pored svega toga on je opet najskuplji telefon i cena mu ne pada ni posle 2 godine. Na kraju Apple stvarno ne prestaje da oduševljava :)

  • Hik

    10. septembar 2014 | 21:20

    Pih. Ocekivah mnooooogoooooooo vise. Necu vise ni citati vesti o njemu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA