NENORMALNO: Dobila otkaz zato što je obrisala aplikaciju koja ju je pratila 24h!

Aplikacija Xora bukvalno funkioniše kao virtuelna nanogica, jer šefovima omogućuje praćenje zaposlenih u svakom trenutku putem GPS-a telefona

  • 3

Mirna Arijas iz Kalifornije tvrdi da je dobila otkaz zato što je obrisala aplikaciju koja ju je putem GPS-a pratila 24 sata, sedam dana u nedelji. Ona je kalifornijskom sudu podnela tužbu protiv šefa Džona Stubitsa.

Kompanija Intermex u kojoj je Mirna bila zaposlena naložila je svima koji rade u njoj da instaliraju aplikaciju Xora, a šef Stubits je potvrdio da će oni biti praćeni i kada se nalaze van posla. On se čak i hvalio da uz pomoć aplikacije u svakom trenutku zna čak i koliko je Mirna brzo vozila.

Mirna nije imala problem da je aplikacija prati za vreme radnog vremena, ali kada završi sa poslom želela je da je isključi. Ona se žalila šefu da je to ogromni napad na njenu privatnost, i aplikaciju Xora poredila sa nanogicom.

Stubits nije želelo da popusti pa je Mirni da otkaz zato što je obrisala pomenutu aplikaciju. Mirna nije odustala od borbe, pa je sada tužila svoju bivšu kompaniju zbog povrede privatnosti, a kao odštetu traži pola miliona dolara.

Pogledajte video o spornoj aplikaciji:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: arstechnica.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Songe

    12. maj 2015 | 11:51

    Sta je sad nenormalno kad svi hrlimo ka modernom poslovanju , evropskom sistemu odnosa sa zaposlenima tj. modernom mobingu . Sad cuti i trpi !

  • Suza

    12. maj 2015 | 13:26

    Kada pocnu da masovno cipuju narod, onda ce se tek videti sta je "sloboda".

  • Srb

    13. maj 2015 | 15:00

    Ma pusti salu....ako moja zena provali ovo ...ja sam nadrljao..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA