YAHOO PRESTAJE DA POSTOJI: Neslavni kraj internet giganta

Ova odluka je potvrđena kasno u ponedeljak u izveštaju kompanije američkim regulatorima, u kojem se opisuju planovi preuzimanja firme od strane telekomunikacijskog diva Verizona

  • 1

Kompanija Yahoo nakon niza skandala i poslovnih neuspeha menja ime, a napušta je i direktorka Marisa Majer.

UKRADENI PODACI VIŠE OD MILIJARDU KORISNIKA YAHOO-A: Hakeri sada imaju vaša imena, telefone, datume rođenja, lozinke!

Direktorka internet giganta Yahoo-a Marisa Majer, koju su svojevremeno u tu kompaniju uz enormnu pompu dovukli iz konkurentskog Google-a, nakon četiri i po godine za kormilom firme najavila je svoj odlazak, a u kakvom je stanju Yahoo svedoči i to da će nakon njenog odlaska prestati da postoji pod tim imenom.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ova odluka je potvrđena kasno u ponedeljak u izveštaju kompanije američkim regulatorima, u kojem se opisuju planovi preuzimanja firme od strane telekomunikacijskog diva Verizona.

Verizon kupuje Yahoo za 4,83 MILIJARDI dolara!

Osim Majerove, upravu odmah nakon finalizacije transakcije, napušta i suosnivač Yahoo-a Dejvid Filo te još četiri druga člana, a novo ime firme, nakon što preuzimanje od strane Verizona bude okončano, trebalo bi biti Altaba.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Čim je Majerova došla u Yahoo u maj 2012. godine, činilo se da je tada posrnuli internet div malo živnuo. Firma je krenula u skupa preuzimanja, među najvećom akvizicijom bio je Tumblr, pokrenuti su i brojni novi projekti, kao što je produkcija video-sadržaja, za šta su angažovana i neka poznata imena, ali u završnici malo toga se pokazalo plodonosnim, a poslednji meseci obeleženi su sramotnim otkrićima hakerskih upada u Yahoo-ove sisteme e-maila, koji su ocenjeni najvećima u istoriji interneta.

Verizon, koji je pre nekog vremena naumio da preuzme kompaniju za 4,8 milijardi dolara, zbog najnovijih dešavanja traži način da radikalno snizi cenu kupovine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan Milic

    12. januar 2017 | 22:31

    Nikad nije valjao, bio je pun reklama i mnogo statican

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA