PRONAŠLI SU NOVČIĆE U MACBOOKU: Misterija je kako su tamo dospeli i čemu služe (FOTO)

Apple nije davao nikakve komentare povodom ovih slučajeva

  • 4

Korisnici Macbook-ova širom sveta su na društvenim mrežama počeli da objavljuju fotografije ovih laptopova u čijoj se unutrašnjosti kriju metalni novčići za koje niko nema pojma čemu služe i kako su tu dospeli.

PROCURELE FOTKE NOVOG MACBOOKA: Apple-ov laptop imaće MOĆNU stvar koju nema nijedan drugi uređaj!

Neki korisnici smatraju da su novčići tu slučajno zapali, dok drugi tvrde da je u pitanju neka zavera Apple-a, pa čak i da je reč o vradžbinama.

Prošle nedelje je korisnik Imgura pod nadimkom "greatease" objavio fotografiju unutrašnjosti svog Macbook računara na kojoj se vidi metalni novčić koji je u unutrašnjosti plastike SuperDrive-a. Niko ne zna kako je novčić tamo dospeo.

Međutim, ovo nije prvi slučaj da je neko pronašao novčić u unutrašnjosti Macbooka. Prvi ovakvi slučajevi otkriveni su još 2010. godine.

Foto: Imgur/greatease Foto: Imgur/greatease

U video-snimku na YouTubeu, korisnike Greg Kilpatrik je takođe pokazao da se u njegovom Macbooku nalazi novčić, a neki od njih datiraju iz 1970. godine.

Najjednostavnije objašnjenje za ovu pojavu je da su novčići slučajno zapali u unutrašnjost Macbookova.

Foto: Imgur/greatease Foto: Imgur/greatease

- U njima smo nalazili najrazličitije stvari. U 90 odsto slučajeva je to rezultat dece koja guraju različite predmete u otvore laptopova. Nalazili smo novčiće, SD kartice, spajalice, sve što je dovoljno malo da može da se gurne unutra - glasi jedan od komentara koje je bivši radnik Apple Genius Bar tehničke podrške objavio na tekst na Gizmodo sajtu.

Neki korisnici tvrde da novčići imaju neku ulogu u funkcionisanju Macbooka, ali nikome nije jasno koju, kao i što Apple nije napravio poseban deo za to.

Apple nije davao nikakve komentare povodom ovih slučajeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    10. januar 2017 | 16:41

    Prisluskivaci ili su za pracenje i snimanje podataka. Nemoguce da nemaju nikakvu namenu. Amerikanac je podmukao.

  • milan

    10. januar 2017 | 23:05

    sve je moguce danas sa ovom tehnologijom.da li znate da danasnji procesori imaju kes memoriju od 3 pa 6 i vise megabajta.to je navodno za brzi rad procesora ali su to gluposti.on skladisti sve sto radite ,sve sto imate na kompu,svaki sajt koji posecujete i to salje nazad u vidu teksta.a na 3 i 6 mb moze svasta da stane.zato rusi na svojim mestima koji su od velike vaznosti ne koriste americke procesore.i uskoro ce poceti i svoje procesore da prodaju javno.

  • Milos

    10. januar 2017 | 19:14

    To lako moze da se proveri,preseces novcic pa vidis ima li u njemu nesto tajnovito.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA