Alibaba će biti peta sila sveta, već sada je veća od Švedske i Norveške: Evo koliko će zarađivati

Alibaba je već sada ekonomski jača od Švedske, Poljske, Irana, Norveške i Austrije. Trenutno, Alibaba je 22. na spisku najvećih privreda sveta, odmah iza Argentine

  • 2

Osnivač kineskog giganta Alibabe Džek Ma uveren je da će ta kompanija do 2036. biti peta sila u svetskoj ekonomiji.

 

Dramatično upozorenje najbogatijeg Kineza: Svet u narednih 30 godina čeka mnogo više bola, nego sreće - razlog je jeziv!

 

Alibaba je već sada ekonomski jača od Švedske, Poljske, Irana, Norveške i Austrije. Trenutno, Alibaba je 22. na spisku najvećih privreda sveta, odmah iza Argentine.

 

- Ukoliko kompanija može da usluži dve milijarde potrošača, to je jedna trećina ukupnog stanovništva. Ako može da stvori 100 miliona radnih mesta, to je verovatno više nego što većina vlada može da postigne. Ako može da podrži svoje poslove sa 10 miliona... to se zove ekonomija - rekao je Ma, prenosi B92.

 

Alibaba želi da zaradi hiljadu milijardi dolara do 2020. godine i tako postane 16. ekonomija sveta, veća od Turske ili Saudijske Arabije, na primer.

 

Tim tempom, 2036. godine kompanija bi bila među prvih pet ekonomija, odmah iza SAD, Kine, EU i Japana, smatra Ma, prenosi B92.

 

Do tada bi trebalo da otvore i 100 miliona radnih mesta, dodao je.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA