Policajci uleteli u farmu za stvaranje lažnih lajkova i razotkrili najveću prevaru društvenih mreža (VIDEO)

Farme klikova su veoma prilagodljive i kompanije ih mogu koristiti za sve i svašta - od stvaranja konekcija na LinkedIn-u, pa sve do povećanja broja pregleda na SoundCloudu

  • 1

Na Tajlandu je otkrivena velika farma za pravljenje lažnih klikova i lajkova na društvenim mrežama.

Za 1 evro prodaju 100 lajkova, a za 1,5 evro 100 pratilaca: Rusi izmislili automat koji je prodrmao ludu stranu Instagrama!

Policija je na ovoj "hi tech" farmi pronašla više od 500 mobilnih telefona, 350.000 SIM kartica, kao i devet računara i 21 čitač SIM kartica.

Prema pisanju "Bangkok Posta", jedna kineska kompanija je farmi na Tajlandu platila skoro 4.500 dolara kako bi mogla da koristi njihove telefone mesec dana.

Uhapšene su tri osobe kineske nacionalnosti koji će biti deportovane nazad u Kinu. Muškarci su rekli policiji da su radili na povećanju aktivnosti na internetu jednog kineskog brenda koji je svoje nedavno proizvode lansirao na Tajlandu.

Oni su stvarali lažne preglede stranica, lajkove i šerove kroz kinesku aplikaciju WeChat.

Na farmama klikova radnici provode dane klikćući i otvarajući sadržaje na internetu. Veoma često se na njima nalazi na stotine hiljada telefona koji čekaju da neka kompanija plati za povećanje aktivnosti i saobraćaja na društvenim mrežama i sajtovima.

Farme klikova su veoma prilagodljive i kompanije ih mogu koristiti za sve i svašta - od stvaranja konekcija na LinkedIn-u, pa sve do povećanja broja pregleda na SoundCloudu.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA