World of Tanks turnir na Games.CON-u (FOTO) (VIDEO)

Tokom decembra meseca održan je drugi po redu Games.CON, koji je obilovao nizom turnira i takmičenja u raznim video igrama. U hali 3, na štandu kompanije Monitor.rs, Games.CON, Wargaming .net i Kojot (jedan od najpopularnijih Balkanskih YouTube streamera) su organizovali 5 na 5 WoT turnir.

  • 0

Wargaming.net je direktno podržao ovaj turnir, kako kroz najave na samom sajtu, tako i kroz notifikacije u samoj igri, a ne treba zaboraviti ni specijalne misije koje su, ukoliko ih ispunite, davale mogućnost da dobijete amblem sa zastavom vaše države (ove misije su bile ekskluzivne samo za Balkan). Pored promocije WG je obezbedio i bogat nagradni fond, te je tako svaki učesnik dobijao određenu količinu zlata, a prvoplasirani tim je dobio 5 puta 50 evra, 5 Razer Kraken slušalica i 10.000 zlata po igraču.

U želi da omogući što većem broju igrača da učestvuju na turniru, Kojot je rešio da tenkove ograniči na Tier 8, da format takmičenja bude 5 na 5 i da se igra prvo grupni deo, a tek onda da se krene eliminacioni turnira. Nisu bili dozvoljeni "premium" tenkovi (koji se kupuju za pare) pošto je Object 252U prilično superioran u odnosu na ostale Tier 8 tenkove.

Ceo turnir je održan na štandu kompanije Monitor.rs koja se potrudila i obezbedila vrhunske mašine za igru, a ne treba zaboraviti ni Kingston periferije (slušalice, tastatura i miš) čiji je dizajn privlačio ne samo pažnju igrača, već i prolaznika.

Od 12 timova je formirano 3 grupe a nokaut fazu je išlo njih 8, da bi se dobio normalan kostur takmičenja. U osmini finala su se sastali favoriti i stari znanci, Santi i Just Hard. Iako je Santi na papiru bio favorit, Just Hard je ceo meč odigrao bolje, fokusirali su tenkove mnogo efikasnije i zasluženo su prošli u dalji tok takmičenja. Još jedan zanimljiv meč je bilo polufinalne između Devicious i "Baki i Deki". Oba tima imaju dosta iskustva u igranju ESL turnira, što se moglo i videti tokom meča, ali na kraju je Devicious bio bolji. U razgovoru sa članovima tima smo saznali da se Devicious za ovaj turnir spremao nekih mesec dana što se i videlo tokom njihovih mečeva.U finalu su se sastali Devicious i Just Hard. Prvih par partija je bilo izjednačeno, ali onda je Devicious uspeo da u svoju korist reši izuzetno napetu partiju, u potpunosti demorališe Just Hard i rutinski pobedi protivnika.

foto: privatna arhiva

Sam turnir, po rečima prisutnih, je bio odlično organizovan, mašine nisu seckale (Monitor.rs je spremio vrhunske konfiguracije) dok internet na Beogradskom sajmu je bio na visini zadatka. Visoku ocenu ovom World of Tanks turniru su dali i sami predstavnici Wargaming-a, koji su bili prisutni tokom celog dana.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA