Fallout - pogledajte kako je ova igra promenila svet gejminga

U brutalnim pustarama Fallout igara, cela generacija gejmera je otkrila sebe.

  • 3

Mnogi će reći da odgovor na pitanje "Ko sam ja?" zahteva duboku pretragu duše da bi istinski dali definiciju svoje ličnosti. To nije istina, berem nije potrebno da bude.

Ne, odgovor na to "večito pitanje" dajete sami sebi svakog dana, kroz svoje izbore, odluke i reči. Vi ste uloga koju kreirate za sebe. Ovo je lekcija koja mnogima zahteva godine da je nauče i prihvate, a ipak, Fallout je 30 Septembra, daleke 1997. godine njome podučio celokupnu gejming industriju.

Upravo je najavljen novi Fallout: Pogledajte prvi tizer!

Foto: Facebook/Fallout

U ranim danima stvaranja, Fallout je bio definisan rečenicom Kris Tejlora, glavnog dizajnera igre: "Ovaj svet je pustinja. Život je jeftin i nasilje je sveprisutno". Brutalnost post apokaliptičnog sveta je samo povećana majstorski napisanom pričom u kojoj vi niste samo posmatrač, već u aktivnoj ulozi oblikujete svet oko vas, a ujedno i sebe same.

Iako Fallout nije bila prva igra tog tipa, niti poslednja, nivo inventivnosti sa kojom su programeri pristupili žanru RPG igara, način na koji svoju ličnost gradite i uticaj na svet koji kroz igru ostavljate, zauvek je promenio način na koji se žanr posmatra.

Godine su prolazile i sam Fallout je evoluirao, u zavisnosti od strane sa koje posmatrate, u pogrešnom smeru za jedne, za druge ipak u pravcu koji je jedini i bio logičan. Od prvobitne, već legendarne igre, do nastavka koji je samo još više pomerio granice već sjajne priče, Fallout: Tactics, koji je i pored svih svojih mana doneo nešto novo u postojeći svet, i svakako Fallout 3 i 4 novijih vremena koji su mladim generacijama dozvolili da iskuse post apokaliptičnu pustaru u sasvim novom izvođenju, masivnije, daleko brutalnije, ali i pored svega i dalje u istinskom duhu prvobitne igre.

Foto: Facebook/Fallout

Sam svet, iako nikada se nije moglo reći da je bio mali, eksponencijalno je rastao vremenom. Istorijat sveprisutnih "Vault" skloništa samo se granao, a legenda vašeg protagoniste, iz igre u igru, dobijala je sve više na značaju. Vi, kao igrač, jeste čuveni "Vault Dweller" i trag koji ostavljate na razrušenu budućnost jeste upravo vaš!

VIDEO: Testirali smo najnovije gejming laptopove- Ovo su naša 3 favorita

(S.Morić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA