Samo za nedelju dana skoro milion igrača skinulo je igru koja je šokirala sve tetovažama glavnog lika

Izuzetna prva nedelja najnovijeg čeda hrvatskog studija Gamepires, i čuvenog Croteam!

  • 0

Samo nedelju dana nakon što su na tržište izbacili ranu verziju igre koja je, sasvim sigurno, hit u najavi, "Scum" ne samo da je privukao ogromnu pažnju javnosti, već je igricu u tako kratkom roku obeležilo i par kontroverzi. Ali iskreno rečeno, od tima koji je na svetlost dana izbacio legendarni "Serious Sam", ništa manje se nije moglo ni očekivati.

"Zatvorenička survival igra" koja najavljuje izuzetan gejmplej i do sada neviđeni stepen realizma već u prvim danima skočila je među top 10 igara na Steamu i prodata je u 700.000 primeraka. Ujedno, "Scum" je uspeo i da uzburka javnost kontroverznim tetovažama koje su bile u izboru pri kreaciji lika kojeg bi vodili.

Printskrin:YouTube/GameTwo

U cilju postizanja što višeg stepena realizma (protagonisti igre ipak jesu okoreli kriminalci, osuđenici) pri izboru tetovaža vašeg zatvorenika, ponuđene su i one sa nacističkim simbolima, ali iako su takve tetovaže česta pojava po zatvorima širom sveta, mnogi su smatrali da su u tom pogledu ipak preterali pa su tetovaže iz igre ubrzo i izbačene.

Događaj koji je verovatno od najvećeg značaja došao je sa najnovijim apdejtom igre (Patch 0.1.17.8491) i verujemo iznervirao većinu, ako ne i sve od dosadašnjih 700.000 kupaca igre. Naime svi karakteri koji su do momenta izlaska novog apdejta kreirani za online igru ("Scum" podržava singleplayer i online multiplayer mod) jednostavno su izbrisani.

Naravno, u pitanju nije nikakva greška već neophodna ispravka postojećeg sadržaja koja je na žalost zahtevala brisanje svih postojećih online karaktera u igri. Ne zaboravite ipak, da je to svakako jedna od stvari koje se mogu dogoditi u igri koja je još u fazama stvaranja.

Čak i kao naslov na kojem su još uvek "radovi u toku", "Scum" izgleda krajnje impresivno i sasvim sigurno donosi nezaboravno gejmersko iskustvo. Iako se finalni produkt očekuje tek 2019. godine, "Scum" možete već sada kupiti u Early Access formi na Steamu, a onima koji odluče da sačekaju izlazak kompletne igre možemo samo poručiti da se naoružaju strpljenjem jer "Scum" je definitivno igra koja se ne propušta.

(S.Morić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA