FEJSBUK SPASITELJ: Nova funkcija sprečavaće samoubistva! Evo i kako

Ukoliko primetite zabrinjavajući status svog prijatelja na Fejsbuku, moćićete to i da prijavite. Fejsbuk će onda da pregleda taj post i ako bude smatra do postoji razloga za zabrinutost, osobi koje je postavila taj post će biti ponućena pomoć sledeću put kad se bude ulogovao

  • 2

Fejsbuk se udružio sa brojnim organizacijama za sprečavanje samoubistva kako bi dizajnirao preventivnu funkciju na toj društvenoj mreži.

Ukoliko primetite zabrinjavajući status svog prijatelja na Fejsbuku, moćićete to i da prijavite. Fejsbuk će onda da pregleda taj post i ako bude smatra do postoji razloga za zabrinutost, osobi koje je postavila taj post će biti ponućena pomoć sledeću put kad se bude ulogovao.

Kada se ta osoba bude ulogovala, dobiće sledeće obaveštenje:

Printscreen: Facebook Printscreen: Facebook

"Zdravo, tvoj prijatelj misli da prolaziš kroz težak period i zamolio nas je da pogledamo tvoj status".

Zatim bi se tom korisniku ponudila opcija da kontaktira eksperta za mentalno zdravlje ili prijatelja ili da dobije savete i podršku sa interneta. Takođe će moći da preskoči sve ove opcije.

- Često se dešava da prijatelji ili porodica koji primete ovakve situacije ne znaju šta da rade. Oni su zabrinuti, ali se plaše da ukoliko kažu nešto loše da će pogoršati stvari - izjavila je Holi Heteringtion iz Fejsbuka.

(Telegraf.rs / Izvor: Sky news)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    28. februar 2015 | 08:15

    To je dobro sto se organizuje dosta je povredeni svaka pomoc je dobra u pravom trenutku

  • Betmen

    28. februar 2015 | 17:47

    Mogli bi da uvedu i opciju Prijavi nestanak. Kad odredjeni broj prijatelja prijavi nestanak, to alarmira fb i sifru posalju najblizem prijatelju. Najblizeg prijatelja biramo sami, a moze biti roditelj, sestra, brat, prijatelj... posto bi neki preskocili taj korak, postavio bi to kao obavezno podesavanje pri logovanju na fb. Znaci nema da saljes zahteve za igricu i dopisujes se dok ne podesis to. Cesto pedofili i ubice svoje zrtve nadju bas na fb...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA